Connect with us

Hirdetés

technokrata

Töredékére csökkenti a világítás energiafelhasználását az új okos technológia

E-gazdaság

Töredékére csökkenti a világítás energiafelhasználását az új okos technológia

Töredékére csökkenti a világítás energiafelhasználását az új okos technológia

Közel kilencven százalékkal csökkenthető a közintézmények, kereskedelmi célú létesítmények, irodaépületek világításának villamosenergia igénye.

A magyar piacon Concord, Lumiance és Sylvania márkanév alatt professzionális világítástechnikai eszközöket forgalmazó  Feilo Sylvania Magyarországon is bemutatta a környezeti viszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó, Organic Response technológiával kompatibilis termékcsaládját.

A mesterséges intelligencia kutatások legújabb eredményein alapuló technológia segítségével tökéletesen optimalizálhatóvá válik az épületek energiafelhasználása, és olyan adatelemzési megoldásokat kínál, amelyek messze túlmutatnak az energiatakarékos megvilágítás megvalósításán, mivel a fűtésre, takarításra, vagy biztonságra fordított költségek racionalizálását is lehetővé teszik.

sylvania-3472

A technológia működésének alapja, hogy az egymással kommunikáló energiatakarékos LED fényforrásokat tartalmazó lámpatestek hálózata dinamikusan alkalmazkodik környezeti viszonyokhoz, azaz a természetes fény és a tér kihasználtságának függvényében automatikusan változik a kibocsátott fény mennyisége.

A rendszer rendkívül hatékony eszközt ad az ingatlanüzemeltetők kezébe, mivel a lámpatestek ingyenesen letölthető (Apple App Store, Google Play) mobil applikáció segítségével  távirányítással programozhatók és vezérelhetők, továbbá a szenzorok által érzékelt adatok elemzése segítségével pontosan azonosítható az épület különböző területeinek kihasználtsága.

Az Organic Response kompatibilis lámpatestek alkalmazásával közel 90 százalékkal csökkenthető a világítási rendszerek villamosenergia fogyasztása. Felhasználási területei többek között irodai terek, egészségügyi-, oktatási- vagy állami intézmények, adatközpontok, kereskedelmi egységek, repülőterek és egyéb közlekedési létesítmények, vagy szálláshelyek lehetnek.

A digitalizáció mára a professzionális világítástechnika területét is forradalmasította. Bízunk benne, hogy a piac gyorsan felismeri az innovatív termékeinkben rejlő lehetőségeket, és hamarosan a LED alapú intelligens világítási rendszerek a hétköznapok részévé válhatnak”

– mondta el Tokajiné Tajti Anita, a Feilo Sylvania Magyarország képviselője.

 

Az Feilo Sylvania globális világítástechnikai nagyvállalat 2017 januárjától magyarországi központból szolgálja ki a kelet-európai régiót az Organic Response technológiával kompatibilis termékeivel.

image001-2

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés