Connect with us

technokrata

Az Ericsson DIGITÁLIS PLATFORMJA új fejezetet nyit a Szállítmányozásban

Platooning.
Södertälje, Sweden
Photo: Dan Boman 2013

E-gazdaság

Az Ericsson DIGITÁLIS PLATFORMJA új fejezetet nyit a Szállítmányozásban

Az Ericsson DIGITÁLIS PLATFORMJA új fejezetet nyit a Szállítmányozásban

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud (Hálózatba kapcsolt járművek felhője) szolgáltatás legújabb funkciójával egy digitális szolgáltatásokból álló ökoszisztéma alakítható ki a hálózatba kapcsolt járművek körül

Az Ericsson a Mobil Világkongresszuson egy teljesen új hálózatba kapcsolt jármű szolgáltatást mutatott be. A Connected Vehicle Marketplace segítségével egyszerűsíthető a járművek számára a digitális szolgáltatások kialakítása. A Scania szolgáltatása, a Scania One az első olyan rendszer, amely az új megoldást használja.

A Scania One egy nyílt ügyfélplatform, amely a flottatulajdonosok, ügyfeleik és járművezetőik számára olyan szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést, amelyek növelik hatékonyságkat és termelékenységüket, ugyanakkor csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud sikerére építve az új megoldás egy ellenőrzött és biztonságos környezetet nyújt a gyártók számára, amelyben új digitális szolgáltatásokat nyújthatnak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a technológiai cégek által gyártott digitális szolgáltatások zökkenőmentesen és hatékonyan integrálhatóak legyenek, egyetlen digitális piactéren belül.

„Más iparágakkal összehasonlítva a szállítmányozási ipar sokkal gyorsabban halad a digitalizáció útján. Azonban ezt az átállást nem tudjuk egyedül megvalósítani, a mostani együttműködésünk az Ericssonnal nagyszerű példa arra, hogyan tudjuk közösen mindkét iparágat előre lendíteni”

– mondta el Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

A hálózatba kapcsolt járművek száma folyamatosan nő – a haszonjárművek és személyautók terén egyaránt. A Scaniának már 250 000 hálózatba kapcsolt járműve üzemel, amely az elmúlt öt évben értékesített járművek több, mint kétharmada, az Ericsson előrejelzései szerint pedig 2025-re mintegy 382 millió hálózatba kapcsolt jármű lesz forgalomban.

Mostanáig az járműgyártók nem tudták hatékonyan, biztonságosan és skálázható módon megosztani adataikat harmadik felekkel. Az Ericsson új szolgáltatása lehetővé teszi az számukra egy hálózati ökoszisztéma kialakítását a legfontosabb partnerekkel és innovátorokkal, akik új szolgáltatásokkal állnak elő az autóipar számára, így kihasználhatják a hálózatba kapcsolt járművek teljes potenciálját.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud felhőjét az Ericsson IoT-megoldása, az IoT Accelerator működteti, amely biztonságos, világszínvonalú mobilkapcsolat-kezelést és megbízható technológiai partnerséget biztosít, IoT E2E rendszerekkel, valamint gyors IoT-telepítési és bevételszerzési funkciókkal.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd