Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Ericsson DIGITÁLIS PLATFORMJA új fejezetet nyit a Szállítmányozásban

E-gazdaság

Az Ericsson DIGITÁLIS PLATFORMJA új fejezetet nyit a Szállítmányozásban

Az Ericsson DIGITÁLIS PLATFORMJA új fejezetet nyit a Szállítmányozásban

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud (Hálózatba kapcsolt járművek felhője) szolgáltatás legújabb funkciójával egy digitális szolgáltatásokból álló ökoszisztéma alakítható ki a hálózatba kapcsolt járművek körül

Az Ericsson a Mobil Világkongresszuson egy teljesen új hálózatba kapcsolt jármű szolgáltatást mutatott be. A Connected Vehicle Marketplace segítségével egyszerűsíthető a járművek számára a digitális szolgáltatások kialakítása. A Scania szolgáltatása, a Scania One az első olyan rendszer, amely az új megoldást használja.

A Scania One egy nyílt ügyfélplatform, amely a flottatulajdonosok, ügyfeleik és járművezetőik számára olyan szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést, amelyek növelik hatékonyságkat és termelékenységüket, ugyanakkor csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud sikerére építve az új megoldás egy ellenőrzött és biztonságos környezetet nyújt a gyártók számára, amelyben új digitális szolgáltatásokat nyújthatnak. A megoldás lehetővé teszi, hogy a technológiai cégek által gyártott digitális szolgáltatások zökkenőmentesen és hatékonyan integrálhatóak legyenek, egyetlen digitális piactéren belül.

„Más iparágakkal összehasonlítva a szállítmányozási ipar sokkal gyorsabban halad a digitalizáció útján. Azonban ezt az átállást nem tudjuk egyedül megvalósítani, a mostani együttműködésünk az Ericssonnal nagyszerű példa arra, hogyan tudjuk közösen mindkét iparágat előre lendíteni”

– mondta el Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

A hálózatba kapcsolt járművek száma folyamatosan nő – a haszonjárművek és személyautók terén egyaránt. A Scaniának már 250 000 hálózatba kapcsolt járműve üzemel, amely az elmúlt öt évben értékesített járművek több, mint kétharmada, az Ericsson előrejelzései szerint pedig 2025-re mintegy 382 millió hálózatba kapcsolt jármű lesz forgalomban.

Mostanáig az járműgyártók nem tudták hatékonyan, biztonságosan és skálázható módon megosztani adataikat harmadik felekkel. Az Ericsson új szolgáltatása lehetővé teszi az számukra egy hálózati ökoszisztéma kialakítását a legfontosabb partnerekkel és innovátorokkal, akik új szolgáltatásokkal állnak elő az autóipar számára, így kihasználhatják a hálózatba kapcsolt járművek teljes potenciálját.

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud felhőjét az Ericsson IoT-megoldása, az IoT Accelerator működteti, amely biztonságos, világszínvonalú mobilkapcsolat-kezelést és megbízható technológiai partnerséget biztosít, IoT E2E rendszerekkel, valamint gyors IoT-telepítési és bevételszerzési funkciókkal.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés