Connect with us

technokrata

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

ctpark_b_techdata_back

E-gazdaság

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

Globális szinten vezető, a legváltozatosabb végpontok közötti megoldásokat biztosító IT-forgalmazó jött létre – megoldások az adatközponttól a nappaliig

A Tech Data Corporation (NASDAQ: TECD) bejelentette, hogy befejeződött az Avnet, Inc. (NYSE: AVT) Technology Solutions üzletágának felvásárlása. Ezzel az egyesüléssel egy olyan világszinten vezető, végpontok közötti IT-forgalmazó jött létre, amely páratlan képességekkel és a legváltozatosabb megoldásokkal rendelkezik az adatközponttól a nappaliig.

 

„Ez egy rendkívüli nap vállalatunk történetében, és örömmel üdvözöljük a Technology Solutions tehetséges munkatársait a Tech Data családjában. Az egyesített vállalatunk pontosan az IT-ökoszisztéma epicentrumában található, így méretével és választékával tökéletesen ki tudja szolgálni a dinamikus piacokat az egész világon. Ügyfeleinknek hozzáférést biztosítunk IT-megoldásaink végpontok közötti portfóliójához, beszállítóink termékeit pedig még több piacra, így még több ügyfélhez juttatjuk el. Szervezeteink közös kultúrája, egyesített értékei és a világszínvonalú ügyfélélmény biztosítása melletti elkötelezettsége szolgál az új Tech Data alapjául. Együtt még erősebb vállalattá válunk, és minden eddiginél többet fogunk tudni tenni támogató partnereinkért. Biztosak vagyunk abban, hogy a Technology Solutions felvásárlásával nemcsak ügyfeleink, beszállítóink és részvényeseink, hanem mindkét szervezet alkalmazottai számára is nyerő egyesülés jött létre.”

– mondta Bob Dutkowsky, a Tech Data vezérigazgatója.

 

A Technology Solutions vállalattal a Tech Data jelentősen kiszélesíti értéknövelt forgalmazói üzletágát, így a vállalat hatékonyabban tud segíteni partnereinek a következő generációs technológiák kihasználásában, miközben további szakértelemmel, még több beszállítói kapcsolattal és új ügyfélkészletekkel javítja piacra kerülési képességeit. Az egyesített vállalatnak nagyobb és kiegyensúlyozottabb a földrajzi lábnyoma, amely már magában foglalja a Tech Data számára új piacnak számító Ázsiai–csendes-óceáni térséget is. A vállalat 40 országban működik, 14 000 alkalmazottja pedig megközelítőleg 115 000 ügyfelet szolgál ki több mint 100 országban.

 

A vállalat kihirdette globális vezérkarának névsorát, valamint néhány új regionális és globális munkakört is meghatározott. Bob Dutkowsky vezérigazgatónak jelentő személyek:

 • Chuck Dannewitz, ügyvezető alelnök, pénzügyi igazgató
 • Rich Hume, ügyvezető alelnök, operatív igazgató
 • Beth Simonetti, ügyvezető alelnök, HR-igazgató
 • Rich John Tonnison, ügyvezető alelnök, informatikáért felelős vezető
 • David Vetter, ügyvezető alelnök, jogi igazgató

 

Rich Hume, operatív igazgatónak jelentő személyek:

 • William Chu, elnök, Ázsiai–csendes-óceáni térség
 • Jaideep Malhotra, elnök, Globális Számítástechnikai Alkatrészek
 • Joe Quaglia, elnök, Észak- és Dél-Amerika
 • Patrick Zammit, elnök, Európa
 • Els Demeester, vállalati alelnök, Integráció
 • Michael Urban, vállalati alelnök, Stratégiai, Átalakulási és Globális Beszállítói Bizottság

 

Pénzügyi feltételek

A teljes vételár a lezáráskor körülbelül 2,6 milliárd dollár volt (a lezárás utáni korrekciók miatt ez még változhat), amelyből 2,4 milliárd dollárt készpénzből, a másik részét pedig a Tech Data részvényállományának 2 785 402 részvényéből biztosítottak, ami megközelítőleg 7,3 százaléka a Tech Data forgalomban lévő részvényeinek (az új részvények kibocsátása után). A Tech Data a vételár készpénzes részének egyik felét 1 milliárd dollárnyi államadósság-ajánlatból, a másik felét 1 milliárd dollárnyi banki kölcsönből, a fennmaradó összeget pedig a rendelkezésére álló készpénzből fedezte.

A tranzakció vélhetően jelentősen növelni fogja a Tech Data részvényenkénti nem GAAP bevételét az első teljes évben. A vállalat körülbelül 100 millió dolláros éves megtakarítást vár az első 24 hónapban, ahol egyszeri költséggel ezek a megtakarítások várhatóan mintegy 150 millió dollárt jelentenek majd.

Tech-Data-RGB

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő