Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

E-gazdaság

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

A Tech Data felvásárolta az AVNET Technology Solutions üzletágát

Globális szinten vezető, a legváltozatosabb végpontok közötti megoldásokat biztosító IT-forgalmazó jött létre – megoldások az adatközponttól a nappaliig

A Tech Data Corporation (NASDAQ: TECD) bejelentette, hogy befejeződött az Avnet, Inc. (NYSE: AVT) Technology Solutions üzletágának felvásárlása. Ezzel az egyesüléssel egy olyan világszinten vezető, végpontok közötti IT-forgalmazó jött létre, amely páratlan képességekkel és a legváltozatosabb megoldásokkal rendelkezik az adatközponttól a nappaliig.

 

„Ez egy rendkívüli nap vállalatunk történetében, és örömmel üdvözöljük a Technology Solutions tehetséges munkatársait a Tech Data családjában. Az egyesített vállalatunk pontosan az IT-ökoszisztéma epicentrumában található, így méretével és választékával tökéletesen ki tudja szolgálni a dinamikus piacokat az egész világon. Ügyfeleinknek hozzáférést biztosítunk IT-megoldásaink végpontok közötti portfóliójához, beszállítóink termékeit pedig még több piacra, így még több ügyfélhez juttatjuk el. Szervezeteink közös kultúrája, egyesített értékei és a világszínvonalú ügyfélélmény biztosítása melletti elkötelezettsége szolgál az új Tech Data alapjául. Együtt még erősebb vállalattá válunk, és minden eddiginél többet fogunk tudni tenni támogató partnereinkért. Biztosak vagyunk abban, hogy a Technology Solutions felvásárlásával nemcsak ügyfeleink, beszállítóink és részvényeseink, hanem mindkét szervezet alkalmazottai számára is nyerő egyesülés jött létre.”

– mondta Bob Dutkowsky, a Tech Data vezérigazgatója.

 

A Technology Solutions vállalattal a Tech Data jelentősen kiszélesíti értéknövelt forgalmazói üzletágát, így a vállalat hatékonyabban tud segíteni partnereinek a következő generációs technológiák kihasználásában, miközben további szakértelemmel, még több beszállítói kapcsolattal és új ügyfélkészletekkel javítja piacra kerülési képességeit. Az egyesített vállalatnak nagyobb és kiegyensúlyozottabb a földrajzi lábnyoma, amely már magában foglalja a Tech Data számára új piacnak számító Ázsiai–csendes-óceáni térséget is. A vállalat 40 országban működik, 14 000 alkalmazottja pedig megközelítőleg 115 000 ügyfelet szolgál ki több mint 100 országban.

 

A vállalat kihirdette globális vezérkarának névsorát, valamint néhány új regionális és globális munkakört is meghatározott. Bob Dutkowsky vezérigazgatónak jelentő személyek:

  • Chuck Dannewitz, ügyvezető alelnök, pénzügyi igazgató
  • Rich Hume, ügyvezető alelnök, operatív igazgató
  • Beth Simonetti, ügyvezető alelnök, HR-igazgató
  • Rich John Tonnison, ügyvezető alelnök, informatikáért felelős vezető
  • David Vetter, ügyvezető alelnök, jogi igazgató

 

Rich Hume, operatív igazgatónak jelentő személyek:

  • William Chu, elnök, Ázsiai–csendes-óceáni térség
  • Jaideep Malhotra, elnök, Globális Számítástechnikai Alkatrészek
  • Joe Quaglia, elnök, Észak- és Dél-Amerika
  • Patrick Zammit, elnök, Európa
  • Els Demeester, vállalati alelnök, Integráció
  • Michael Urban, vállalati alelnök, Stratégiai, Átalakulási és Globális Beszállítói Bizottság

 

Pénzügyi feltételek

A teljes vételár a lezáráskor körülbelül 2,6 milliárd dollár volt (a lezárás utáni korrekciók miatt ez még változhat), amelyből 2,4 milliárd dollárt készpénzből, a másik részét pedig a Tech Data részvényállományának 2 785 402 részvényéből biztosítottak, ami megközelítőleg 7,3 százaléka a Tech Data forgalomban lévő részvényeinek (az új részvények kibocsátása után). A Tech Data a vételár készpénzes részének egyik felét 1 milliárd dollárnyi államadósság-ajánlatból, a másik felét 1 milliárd dollárnyi banki kölcsönből, a fennmaradó összeget pedig a rendelkezésére álló készpénzből fedezte.

A tranzakció vélhetően jelentősen növelni fogja a Tech Data részvényenkénti nem GAAP bevételét az első teljes évben. A vállalat körülbelül 100 millió dolláros éves megtakarítást vár az első 24 hónapban, ahol egyszeri költséggel ezek a megtakarítások várhatóan mintegy 150 millió dollárt jelentenek majd.

Tech-Data-RGB

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés