Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung és a Korea Telecom az IoT szolgáltatások bevezetését felgyorsító megoldásról állapodott meg

E-gazdaság

A Samsung és a Korea Telecom az IoT szolgáltatások bevezetését felgyorsító megoldásról állapodott meg

A Samsung és a Korea Telecom az IoT szolgáltatások bevezetését felgyorsító megoldásról állapodott meg

A kereskedelmi forgalomba szánt megoldás új üzleti stratégiák megvalósítását segíti elő az IoT piacon

A Samsung Electronics a NarrowBand-IoT szolgáltatások (NB-IoT) bevezetéséről szóló szerződést írt alá a Korea Telecommal (KT). A két vállalat az év elejére tervezi az NB-IoT előkészületeinek befejezését a minél korábbi hivatalos, kereskedelmi célú bevezetés és az új IoT-piac kialakítása érdekében.

 

A Samsung és a KT tervei között szerepel az NB-IoT-bázisállomás továbbfejlesztése és a virtualizált magtelepítés, amelyet a hálózat világszintű kereskedelmi bevezetése követ majd az év második negyedében.

A bázisállomást és antennát is magában foglaló 4G LTE-infrastruktúrát kihasználó NB-IoT nagymértékben csökkenti a telepítéshez szükséges időt. Emellett, a 4G LTE-hálózat által már lefedett területek hálózatképessége változatlan marad. A lefedettségi vakfoltokba, például a hegyvidéki és a föld alatti területekre telepített jelismétlőknek köszönhetően pedig az IoT-szolgáltatás mindenhol elérhető lesz, ahol az LTE-szolgáltatás már biztosított.

„Az NB-IoT kereskedelmi célú bevezetése új lehetőségeket nyit az IoT területén, és lehetővé teszi, hogy az IoT-piac vezetői között legyünk. A célunk, hogy új üzleti modelleket fedezzünk fel a gazdaság különböző területein. Erre tökéletes példa a KT által fejlesztett mentőmellény, amely vészhelyzetben a környező tárgyakkal kommunikálva védi a viselőjét hegymászás közben. Az ilyen típusú találmányok és fejlesztések új értékeket teremtenek az ügyfeleink számára.”

– mondta June Keun Kim, a KT vezető alelnöke és a Giga IoT üzletág vezetője. –

„Az NB-IoT olyan technológia, amely lehetővé teszi a tárgyak közötti kommunikációt az LTE-lefedettséggel rendelkező területeken. Az ügyfelek tartózkodási helyüktől függetlenül élvezhetik majd az IoT-szolgáltatásokat, akár hegyek között vagy épületeken belül is. A Samsung, mint a KT stratégiai partnere az NB-IoT kereskedelmi célú bevezetésében, örömmel vesz részt egy összekapcsolható világ megalkotásában, ahol létrejön az emberek és tárgyak közötti kommunikáció.”

– tette hozzá Jinsoo Jeong, a Samsung Electronics vezető alelnöke és a hálózati üzletág lakossági részlegének marketingigazgatója. –

Az időnként 10–20 MHz-es sávszélességet használó 4G LTE-vel szemben az NB-IoT keskeny, 200 KHz-es sávszélességet használ. Ez azt jelenti, hogy a technológia alkalmazható olyan helyzetekben is, amelyek alacsony teljesítményt és az eszköz akkumulátorának kismértékű használatát igényelik. Erre az egyik legfőbb példa az energia- és vízellátás ellenőrzése és a nyomkövetés. A technológia várhatóan új üzleti lehetőségeket hoz majd létre azáltal, hogy elmossa az iparágak közötti határokat. Ez a tendencia már megfigyelhető az intelligens öntőrendszereknél is, amelyek képesek a farmokat a legnagyobb pontossággal irányítani és ellenőrizni.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés