Connect with us

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

z2-cloud-b-20160311

E-gazdaság

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

Nem mindennapi teljesítményt nyújtott a cég szorult helyzetben.

A Fujitsu a Citrix partnereknek szóló 2017-es innovációs díjának nyertese. A Fujitsu azzal vívta ki a Citrix elismerését, hogy alig négy nappal azután, hogy egy erős földrengés elérhetetlenné tette a helyi IT-infrastruktúrát, az új-zélandi kormány rendelkezésére bocsátotta szolgáltatásként nyújtott asztali gépes (Desktop as a Service) megoldását

A kritikus alkalmazásokhoz biztonságos hozzáférést nyújtó, felhőalapú kormányzati Desktop as a Service (GoDaaS) megoldást jelenleg több mint 3000 felhasználó veszi igénybe Új-Zéland négy fontos kormányhivatalánál. A világ egyik legfejlettebb több bérlős (multi-tenant) Citrix architektúrájára, valamint XenApp és XenDesktop rendszerekre épülő hibridfelhő-megoldás használói bárhol és bármikor, tetszőleges végponti eszközről, akár hagyományos, akár virtuális asztali gépről dolgozhatnak.

A statisztikai adatok gyűjtésére és előállítására szakosodott Új-Zélandi Statisztikai Hivatal éppen egy fél évesre tervezett GoDaaS-rendszerbevezetés indulása előtt állt, amikor 2016 novemberében 7,8-as erősségű, pusztító földrengés rázta meg Új-Zélandot, katasztrofális károkat okozva a hivatal központjában. Bár a földrengés a Statisztikai Hivatal IT-rendszereinek összes fizikai hozzáférését megszüntette, a Fujitsu alig négy nap alatt vissza tudta állítani a több mint 1000 dolgozó által használt teljes asztali és irodai produktivitásnövelő környezetet. A GoDaaS-nak köszönhetően a hivatal dolgozói otthonról tudtak dolgozni az utórengések idején, így sikerült betartaniuk a fontos gazdasági mutatószámok közzétételére megszabott kritikus határidőt.

A Citrix innovációs díjára benyújtott pályázati videóban Christoper Buxton, az Új-Zélandi Statisztikai Hivatal digitális technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese így jellemezte a felhőalapú GoDaasS platformot:

„Végső soron adatszolgáltató hivatal vagyunk, tehát számunkra az adat hozzáadott értéket képvisel. Adatokkal látjuk el ügyfeleinket, akiknek körében vállalatok és magánszemélyek is megtalálhatók. Gyakorlatilag Új-Zéland teljes lakosságát kiszolgáljuk, és a felhő segítségünkre van abban, hogy el tudjuk juttatni az adatokat a felhasználókhoz.”

 

„A GoDaaS többféle előnyt is nyújt Új-Zéland kormánya számára. Például a rendszert skálázva rövid időn belül fel tudnak készülni a népszámlálás támogatására, ésszerűsíthetik az igazságszolgáltatás rendszerét, javíthatják a biztonságot és mérsékelhetik az IT-infrastruktúra üzemeltetésének költségét.”

– hangsúlyozta Stuart Stitt, a Fujitsu új-zélandi ügyvezető igazgatója.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő