Connect with us

technokrata

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

z2-cloud-b-20160311

E-gazdaság

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

Nem mindennapi teljesítményt nyújtott a cég szorult helyzetben.

A Fujitsu a Citrix partnereknek szóló 2017-es innovációs díjának nyertese. A Fujitsu azzal vívta ki a Citrix elismerését, hogy alig négy nappal azután, hogy egy erős földrengés elérhetetlenné tette a helyi IT-infrastruktúrát, az új-zélandi kormány rendelkezésére bocsátotta szolgáltatásként nyújtott asztali gépes (Desktop as a Service) megoldását

A kritikus alkalmazásokhoz biztonságos hozzáférést nyújtó, felhőalapú kormányzati Desktop as a Service (GoDaaS) megoldást jelenleg több mint 3000 felhasználó veszi igénybe Új-Zéland négy fontos kormányhivatalánál. A világ egyik legfejlettebb több bérlős (multi-tenant) Citrix architektúrájára, valamint XenApp és XenDesktop rendszerekre épülő hibridfelhő-megoldás használói bárhol és bármikor, tetszőleges végponti eszközről, akár hagyományos, akár virtuális asztali gépről dolgozhatnak.

A statisztikai adatok gyűjtésére és előállítására szakosodott Új-Zélandi Statisztikai Hivatal éppen egy fél évesre tervezett GoDaaS-rendszerbevezetés indulása előtt állt, amikor 2016 novemberében 7,8-as erősségű, pusztító földrengés rázta meg Új-Zélandot, katasztrofális károkat okozva a hivatal központjában. Bár a földrengés a Statisztikai Hivatal IT-rendszereinek összes fizikai hozzáférését megszüntette, a Fujitsu alig négy nap alatt vissza tudta állítani a több mint 1000 dolgozó által használt teljes asztali és irodai produktivitásnövelő környezetet. A GoDaaS-nak köszönhetően a hivatal dolgozói otthonról tudtak dolgozni az utórengések idején, így sikerült betartaniuk a fontos gazdasági mutatószámok közzétételére megszabott kritikus határidőt.

A Citrix innovációs díjára benyújtott pályázati videóban Christoper Buxton, az Új-Zélandi Statisztikai Hivatal digitális technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese így jellemezte a felhőalapú GoDaasS platformot:

„Végső soron adatszolgáltató hivatal vagyunk, tehát számunkra az adat hozzáadott értéket képvisel. Adatokkal látjuk el ügyfeleinket, akiknek körében vállalatok és magánszemélyek is megtalálhatók. Gyakorlatilag Új-Zéland teljes lakosságát kiszolgáljuk, és a felhő segítségünkre van abban, hogy el tudjuk juttatni az adatokat a felhasználókhoz.”

 

„A GoDaaS többféle előnyt is nyújt Új-Zéland kormánya számára. Például a rendszert skálázva rövid időn belül fel tudnak készülni a népszámlálás támogatására, ésszerűsíthetik az igazságszolgáltatás rendszerét, javíthatják a biztonságot és mérsékelhetik az IT-infrastruktúra üzemeltetésének költségét.”

– hangsúlyozta Stuart Stitt, a Fujitsu új-zélandi ügyvezető igazgatója.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd