Connect with us

technokrata

Eljött a kiborggá válás ideje

E-gazdaság

Eljött a kiborggá válás ideje

Eljött a kiborggá válás ideje

Elon Musk szerint elkerülhetetlen evolúciós lépés

Elon Musk szeret mindig valami meghökkentőt nyilatkozni az élettel, illetve a tudománnyal kapcsolatban. Ezt most sem tette másképp, a Tesla Egyesült Arab Emírségekben tartott megnyitóján, ahol két autószalont is építettek nemrégiben

A SpaceX igazgatója és a Tesla megálmodója szerint elkerülhetetlen egy újabb evolúciós lépés, ami szerinte a gépekkel való egybeolvadás lesz. A közeljövőben Musk szerint a mesterséges intelligencia nagy szerephez fog jutni, és az ember a mostani formájában el fog törpülni az ilyen tudás mellett, továbbá fél attól is, hogy az ‘AI’ egy mesterséges általános intelligenciává fejlődik ki, ami nagyon veszélyes lehet az emberiség számára (ez elég SciFi-nek hangzik, de a Marsra szállás is az volt pár éve).

ceo-elon-musk

A fő probléma az adatok bevitelének gyorsasága (vagyis lassúsága).

“Egy idő után a biológiai és a digitális intelligencia össze fog olvadni. Ez leginkább az agyunk és a digitális énünk közti kapcsolat sebességén, sávszélességén múlik majd”

– fogalmazott Musk

A gépek egymás közt másodpercenként több billió bites sebességgel kommunikálnak, míg mi, a saját eszközeinkkel körülbelül 12 bit/sec-os sebességgel, ami lássuk be, nem túl gyors (kb. ilyen gyorsan gépel egy átlag ember).

 

Forrás: TheVerge

Tovább
Kapcsolódó cikkek

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom