Connect with us

technokrata

Itt az év mobilszolgáltató botránya!

E-gazdaság

Itt az év mobilszolgáltató botránya!

Itt az év mobilszolgáltató botránya!

Jogellenes és érvénytelen a KEF-Telekom szerződés

A Vodafone nyilatkozata szerint 1,6 milliárd forintos felesleges kiadás az adófizetőknek!

 

A Vodafone Magyarország az illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) azon határozatát, amely annak ellenére zárta ki a vállalatot a „Mobil szolgáltatások beszerzése 2016” eljárásból, hogy dokumentáltan a legjobb ajánlatot tette, közölte a Vodafone. A Vodafone ezzel arra a bejelentésre reagált, miszerint a következő időszakban a Telekom lesz a magyar állam mobil szolgáltatója.

 

A Tények: A 168/2004. (V. 25. ) Kormányrendelet hatálya alá tartozó intézmények részére az eljárásban a Vodafone ajánlotta a legkedvezőbb mobilszolgáltatási díjtételeket. A verseny végeredményét döntően befolyásoló, a belföldi tarifák összehasonlíthatóságát szolgáló „súlyozott szolgáltatási díjak összesen” bírálati elemre jelen eljárásban a Vodafone 2317 Ft, amíg Magyar Telekom Nyrt. másodikként 3603 Ft értékű ajánlatot tett.

A KEF túl alacsony árajánlatra hivatkozva zárta ki a pályázatból a Vodafone-t”, kétségbe vonva, hogy a Vodafone Magyarország – mint a világ második legnagyobb mobil szolgáltatójának leányvállalata – képes a szolgáltatást finanszírozni”, mondta Király István, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese. Mint közölte, a KEF döntése után indított bírósági eljárás a mai napig nem zárult le, így a Vodafone felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy amennyiben a KEF és a Telekom szerződést köt, úgy az érvénytelennek minősül, és könnyen előfordulhat, hogy a bírósági döntés nyomán meg kell majd azt semmisíteni, folytatta Király István.

A kialakult helyzetre való tekintette a Vodafone arra is felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében még akkor sem lenne kötelező egy másik szolgáltatóhoz való átszerződés, ha a jelenleg folyamatban lévő bírósági eljárás lezárult volna.

A Vodafone Magyarország 2014 év eleje óta a magyar állami intézmények első számú mobilszolgáltatója, mondta Király István. A vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy nemzetgazdasági szinten, a költségvetésnek, a felolvasott eredmények alapján éves szinten több mint 500 millió, a 3 év alatt mintegy 1,6 milliárd forintos felesleges kiadást jelenthet, ha a KEF döntése nyomán az állami intézmények nem a Vodafone által kínált feltételekkel veszik igénybe a mobilszolgáltatásokat.

A Telekom büszke, hogy a pályáztatási eljárást követően ezzel a jelentős sikerrel kezdheti az évet.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin