Connect with us

technokrata

Fontos tippek SAP-alkalmazáshoz

sap

E-gazdaság

Fontos tippek SAP-alkalmazáshoz

Bármilyen leállás komoly kieséseket okozhat, ezért az alapul szolgáló rendszereknek is mindig kifogástalanul kell működniük

Aki ilyen üzleti alkalmazással dolgozik, az pontosan tudja, hogy bármilyen leállás komoly kieséseket okozhat. A SUSE egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítsen minimalizálni ügyfeleinek ezt a bizonyos állásidőt. A következő három hasznos tippel próbálnak segíteni, hogy ne legyen nagy a baj:

1. Tervezés

A SUSE Linux platformja úgy készült, hogy a hét minden napján 24 órában képes legyen biztosítani a megfelelő alapot, a kritikus fontosságú programok futtatásához, azonban váratlan hiba bármikor bekövetkezhet, például emberi mulasztás, természeti katasztrófa stb.
A termék öt különféle, nagy rendelkezésre állást, illetve katasztrófa utáni helyreállítást kínáló lehetőséget tartalmaz SAP-megoldásokhoz, így minden vállalat megtalálja az igényeinek és a költségvetésének megfelelőt.

2. Adatok visszaállítása

Erről képes gondoskodni az SAP-termékekben megtalálható System Replication funkció, amely automatikusan menti az adatokat a backup rendszerben. A SUSE már korábban kidolgozta az első automatizált System Replication (SR) recovery megoldást, amely magában foglal egy egyszerű konfigurálást és automatizálást biztosító varázslót. Emellett lehetőséget biztosít a vállalatok számára hogy kiválasszák, hova kívánják áthelyezni a szolgáltatásokat probléma esetén, és előre meghatározott forgatókönyvek szerint gyorsan meg is valósítsák azt.

3. Kerüljük a problémákat

A rendszereket muszáj naprakészen tartani. Ha a Linux közösség egy tagja felfedez egy biztonsági rést a Linux kernelben, azt azonnal be kell foltozni, hiszen nem engedhető meg, hogy hackerek hozzáférhessenek a vállalat adataihoz. Az ehhez szükséges frissítések telepítéséhez azonban újra kell indítani a rendszereket, ami leállást eredményez, és ezzel együtt kiesést az üzleti működésben és a bevételben.

Ilyen esetekben jön jól a SUSE Live Patching technológiája, amelynek köszönhetően leállás nélkül telepíthetők a frissítések. A fejlesztés gyakorlatilag áthidalja a biztonsági problémát, így az SAP-alkalmazások is folyamatosan futhatnak, és a felhasználók sem érzékelnek semmilyen fennakadást a működésben.

2016 ősze óta a SUSE már az SAP HANA, express edition megoldásának futtatására is alkalmas, amelynek segítségével a Microsoft Windows és Mac OS X felhasználók is könnyebben és kényelmesebben fejleszthetnek SAP HANA-alapú alkalmazásokat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek