Connect with us

technokrata

Törlik a LinkedIn alkalmazását

LinkedIn Corp. logos are arranged for a photograph in Washington, D.C., U.S., on Monday, Oct. 28, 2013. LinkedIn Corp. is expected to release earnings figures on Oct. 29. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

E-gazdaság

Törlik a LinkedIn alkalmazását

Sem a Google, sem az Apple app store-jából nem tölthető le többé Oroszországban a LinkedIn szakmai közösségi oldal alkalmazása

Az orosz hatóságok felszólították a két amerikai nagyvállalatot, hogy töröljék a programot az oroszországi kínálatból.

Pár hete egy orosz bíróság a LinkedIn honlapjának oroszországi blokkolását is elrendelte. Arra hivatkoztak, hogy a cég nem tett eleget annak a törvénynek, amely szerint az orosz állampolgárokról gyűjtött adatokat Oroszország területén található szervereken kell tárolni. Bírálói szerint a szabályozás azt hivatott lehetővé tenni, hogy az orosz hatóságok könnyebben hozzáférhessenek a személyes adatokhoz. A The New York Times azt írja, hogy a legtöbb amerikai vállalat nem tartja be a törvényt, az orosz távközlési hatóság pedig váratlanul egyedül a LinkedInnel szemben lépett most fel.

A LinkedIn, amelyet nemrég vásárolt meg a Microsoft, megerősítette, hogy Oroszországban blokkolták a szolgáltatást, és ez az app elérhetőségét is érinti, egyúttal közölték azt is: “csalódottak” a döntés miatt. A cég szerint a lépés több millió felhasználót érint Oroszországban.

“Ezzel megfosztják a hozzáféréstől orosz felhasználóinkat és azokat a cégeket, amelyek a LinkedIn felhasználásával bővítették vállalkozásaikat” – foglalt állást Nicole Leverich, a LinkedIn szóvivője.
A The New York Times felidézi, hogy az internetes cégek és a szabadságjogi szervezetek arra figyelmeztettek, hogy az internet “balkanizációjához” vezet, ha egyes országok külön szabályokat alkotnak az internet korlátozása érdekében, végső soron pedig a jogok korlátozása a politikai vélemények elnyomására és a személyiségi jogok megsértésére is lehetőséget teremt. Mások viszont azért bírálják a Szilíciumvölgy vállalatait és az amerikai kormányt, mert önállóan írják az internet törvényeit.

Forrás. MTI

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák