Connect with us

Hirdetés

technokrata

Törlik a LinkedIn alkalmazását

E-gazdaság

Törlik a LinkedIn alkalmazását

Sem a Google, sem az Apple app store-jából nem tölthető le többé Oroszországban a LinkedIn szakmai közösségi oldal alkalmazása

Az orosz hatóságok felszólították a két amerikai nagyvállalatot, hogy töröljék a programot az oroszországi kínálatból.

Pár hete egy orosz bíróság a LinkedIn honlapjának oroszországi blokkolását is elrendelte. Arra hivatkoztak, hogy a cég nem tett eleget annak a törvénynek, amely szerint az orosz állampolgárokról gyűjtött adatokat Oroszország területén található szervereken kell tárolni. Bírálói szerint a szabályozás azt hivatott lehetővé tenni, hogy az orosz hatóságok könnyebben hozzáférhessenek a személyes adatokhoz. A The New York Times azt írja, hogy a legtöbb amerikai vállalat nem tartja be a törvényt, az orosz távközlési hatóság pedig váratlanul egyedül a LinkedInnel szemben lépett most fel.

A LinkedIn, amelyet nemrég vásárolt meg a Microsoft, megerősítette, hogy Oroszországban blokkolták a szolgáltatást, és ez az app elérhetőségét is érinti, egyúttal közölték azt is: “csalódottak” a döntés miatt. A cég szerint a lépés több millió felhasználót érint Oroszországban.

“Ezzel megfosztják a hozzáféréstől orosz felhasználóinkat és azokat a cégeket, amelyek a LinkedIn felhasználásával bővítették vállalkozásaikat” – foglalt állást Nicole Leverich, a LinkedIn szóvivője.
A The New York Times felidézi, hogy az internetes cégek és a szabadságjogi szervezetek arra figyelmeztettek, hogy az internet “balkanizációjához” vezet, ha egyes országok külön szabályokat alkotnak az internet korlátozása érdekében, végső soron pedig a jogok korlátozása a politikai vélemények elnyomására és a személyiségi jogok megsértésére is lehetőséget teremt. Mások viszont azért bírálják a Szilíciumvölgy vállalatait és az amerikai kormányt, mert önállóan írják az internet törvényeit.

Forrás. MTI

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés