Connect with us

technokrata

Óriási mérföldkő előtt áll a Microsoft

1022_Microsoft

E-gazdaság

Óriási mérföldkő előtt áll a Microsoft

Egy elemző szerint minden esélyük megvan rá, hogy ők legyenek a világ legértékesebb vállalata.

Kétségtelen tény, hogy Steve Ballmer vezetése alatt a Microsoft nem a legjobb formáját mutatta, a redmondi gyártót így többek között az Apple is megelőzte, legalábbis ami a vállalat értékét és a bevételek mértékét illeti.

Mindez azonban már a múlté, a Microsoft jelenleg szárnyal, hiszen nem elég, hogy rengetegen használják a Windows 10-et, de a különféle szolgáltatásaik is jól teljesítenek. Michael Markowski, az Equities.com elemzője szerint ez a siker elegendő lesz arra, hogy a Microsoft legyen a világ első, billió dolláros cége.

satya_nadella_microsoft

Ez annak fényében érdekes, hogy  jelenleg a legértékesebb vállalat az Apple a maga 617 milliárd dollárjával, míg őket a Google anyacége az Alphabet követi 548 milliárddal, a Microsoft pedig a sorban harmadikként található, 492 milliárdos értékkel.

Ebből az következne, hogy reálisan az Apple-nek van a legnagyobb esélye az egy billiós küszöb átlépésére, ám Markowski szerint a kaliforniai gyártó sokkal jobban a hardverre, mintsem a szoftverre fókuszál, márpedig épp ez utóbbival lehet ekkora sikert elérni. Azt persze nem tudni, hogy mit szól ehhez a Google, de biztosak vagyunk benne, hogy a verseny nemhogy csitulni, de élénkülni fog a közeljövőben.

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák