Connect with us

technokrata

Óriási mérföldkő előtt áll a Microsoft

1022_Microsoft

E-gazdaság

Óriási mérföldkő előtt áll a Microsoft

Egy elemző szerint minden esélyük megvan rá, hogy ők legyenek a világ legértékesebb vállalata.

Kétségtelen tény, hogy Steve Ballmer vezetése alatt a Microsoft nem a legjobb formáját mutatta, a redmondi gyártót így többek között az Apple is megelőzte, legalábbis ami a vállalat értékét és a bevételek mértékét illeti.

Mindez azonban már a múlté, a Microsoft jelenleg szárnyal, hiszen nem elég, hogy rengetegen használják a Windows 10-et, de a különféle szolgáltatásaik is jól teljesítenek. Michael Markowski, az Equities.com elemzője szerint ez a siker elegendő lesz arra, hogy a Microsoft legyen a világ első, billió dolláros cége.

satya_nadella_microsoft

Ez annak fényében érdekes, hogy  jelenleg a legértékesebb vállalat az Apple a maga 617 milliárd dollárjával, míg őket a Google anyacége az Alphabet követi 548 milliárddal, a Microsoft pedig a sorban harmadikként található, 492 milliárdos értékkel.

Ebből az következne, hogy reálisan az Apple-nek van a legnagyobb esélye az egy billiós küszöb átlépésére, ám Markowski szerint a kaliforniai gyártó sokkal jobban a hardverre, mintsem a szoftverre fókuszál, márpedig épp ez utóbbival lehet ekkora sikert elérni. Azt persze nem tudni, hogy mit szól ehhez a Google, de biztosak vagyunk benne, hogy a verseny nemhogy csitulni, de élénkülni fog a közeljövőben.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd