Connect with us

technokrata

Magyar fiatalok is ott voltak a Nobel-békedíj átadásán

telenoryouth

E-gazdaság

Magyar fiatalok is ott voltak a Nobel-békedíj átadásán

Társadalmi problémák megoldásán dolgoztak a Telenor Youth Forum résztvevői Oslóban.

Hasznos tapasztalatokkal és életre szóló élményekkel tért haza Oslóból a Telenor Youth Forumon hazánkat képviselő két fiatal. Németh Annamária és Zubor Zalán 24 társukkal együtt társadalmi problémák megoldásán dolgoztak, valamint a Nobel-békedíj-átadóra is meghívást kaptak. A negyedik alkalommal megvalósuló globális rendezvénysorozat következő állomása májusban, Bangkokban lesz.

 A Telenor Youth Forumon résztvevő fiatalok december 8-11. között a norvég fővárosban találkoztak, hogy a társadalmi problémák megoldására tett javaslataikat közösen fejlesszék tovább.

„A Telenor Csoport kiemelten fontosnak tartja, hogy a digitális világ lehetőségeit felhasználva keressen megoldást társadalmi problémák megoldására, ezért negyedik alkalommal indította útjára a Youth Forum programot. Az Európából és Ázsiából érkező fiatalok ezúttal egy éven át dolgoznak majd azon, hogy digitális megoldásokat fejlesszenek ki például a nemek közötti egyenlőség megteremtésére, vagy a munkanélküliség leküzdésére” – mondta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

 Magyarországról Németh Annamária, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, illetve Zubor Zalán, újságíró kapott lehetőséget arra, hogy ott lehessen a fiatal szakemberekből álló nemzetközi fórumon.

telenor-youth

„Öt nemzetközi csoportba osztottak minket, minden csapat egy-egy globális kihívásra keresett digitális technológiákat felhasználó megoldásokat. Zalán a Gender Equality (Nemek Közötti Egyenlőség) csoportba, én pedig az Unemployment and Social Instability (Munkanélküliség és Társadalmi Instabilitás) szekcióba kerültem. A rendezvényen kidolgozott ötletünket az utolsó napon prezentáltuk a zsűri, többek között a Telenor Csoport vezérigazgatója, illetve pénzügyi igazgatója előtt. A következő időszakban pedig az ötlet megvalósításán dolgozunk tovább” – számolt be élményeiről Németh Annamária. 

„Az én csapatom témája a családon belüli erőszak volt, erre a problémára igyekeztünk valamilyen digitális megoldást találni. Egy olyan online platformot szeretnénk megalkotni, melyen az áldozatok lakhelyük szerint kérhetnek segítséget. A program a megadott adatok felhasználásával egy tervet készít arról, mit érdemes tenni, kihez érdemes fordulni. A csapatommal jövőre tovább dolgozunk a projekten. Célunk, hogy üzletileg is életképessé tegyük a tervet” – így mesélt oslói munkáiról Zubor Zalán. 

A Telenor Youth Forumra ebben az évben Európából és Ázsiából mintegy 5000 fiatal jelentkezett. A 26 tehetséges fiatal a csapatfeladatok mellett kreatív workshopokon és szakmai programokon is részt vehettek. A közös gondolkodást jövő májusig online folytatják, majd Bangkokban találkoznak újra, hol mentorok segítségével tökéletesítik ötleteiket. A program októberben ér véget, a Telenor Csoport és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fiatalok pedig decemberben visszatérhetnek Oslóba, hogy átadják tudásukat, illetve tapasztalataikat a következő Youth Forum résztvevőinek.

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő