Connect with us

technokrata

Olyan boltot nyitott az Amazon ahol nincs pénztár!

amazongo

E-gazdaság

Olyan boltot nyitott az Amazon ahol nincs pénztár!

Olyan boltot nyitott az Amazon ahol nincs pénztár!

Persze fizetni azért még kell!

Nem akármilyen boltot nyitott az Amazon. A gyakorlatilag egy kis, alig 170 négyzetméteres alapterületű közértben ugyanis nincs hagyományos pénztár. No, nem arról van szó, hogy ne kellene egyáltalán fizetni a bent lévő árukért, hiszen arra most is szükség van, ám egy merőben új módszerrel szabadítanak meg minket a pénzünktől.

Amíg ugyanis egy átlagos üzletben bemegyünk, levesszük a kívánt termékeket a polcról, majd a kasszához sétálunk, addig itt a bejáratnál egy szenzorhoz kell érinteni a telefonunkat és csak azután jutunk be. A technológia lényege, hogy a mozgásunk és a termékeken lévő azonosítók alapján a bolt pontosan tudja, hogy mit vásároltunk, így miután elhagytuk az üzlet területét, a rendszer automatikusan levonja az összeget az amazonos számlánkról.

A próbaüzem már elindult, jelenleg azonban csak amazonos alkalmazottak vásárolhatnak az üzletben, de 2017. elején már a Seattle-i átlagfelhasználók előtt is megnyílik a lehetőség a különleges bolt kipróbálására. Az biztos, hogyha jól fogadja a piac az új megoldást, akkor a jövőben egyre több ilyen üzlet nyílik majd.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp