Connect with us

technokrata

Ha van lista, amin sok cég szerepelne, akkor az ez

E-gazdaság

Ha van lista, amin sok cég szerepelne, akkor az ez

A Fujitsunak most sikerült.

A Fujitsu egyike azon kevés szállítónak a piacon, amelyek képesek végponttól végpontig terjedő IoT-megoldásokkal ellátni ügyfeleiket. A vállalat 2015-ben 300 IoT-koncepciótesztet hajtott végre, és évente 22 milliárd dollárt fordít az új technológiák – köztük az IoT-megoldások – fejlesztésére, így kiváló adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy forrásból kínáljon teljes körű megoldást ügyfeleinek.

Erre a megállapításra jutott a Gartner független kutatóintézet, amely a „látnoki” képességekkel rendelkező szállítók (visionairies) kategóriába sorolta a Fujitsut a menedzselt M2M szolgáltatások globális piacáról nemrég közzétett Magic Quadrant felmérésében. A Fujitsu a Gartner menedzselt IoT-szolgáltatási piacról készített útmutatójában is a menedzselt IoT-szolgáltatások reprezentatív szállítójaként szerepel.

A Fujitsu komoly tapasztalatokkal rendelkezik az IoT területén, amelynek története még az RFID és az M2M rendszerek fejlődésének korai szakaszára nyúlik vissza. A Fujitsu jól tudja hasznosítani ezen a téren az alkalmazások, a hálózati működés, a beágyazott technológiák és az érzékelők szegmenseiben felhalmozott szakértelmét, valamint a menedzselt nagyvállalati IT-szolgáltatások nyújtásában kiépített képességeit. A Fujitsu összes IoT-megoldása, a hálózat peremén végzett feldolgozástól a backenden működő felhőmegoldásokig ezeket a hagyományokat tükrözi, és lehetővé teszi, hogy a vállalat elődefiniált rendszereket kínáljon a fontos üzleti folyamatokhoz, ugyanakkor képes legyen ügyfeleivel közösen kidolgozni az egyedi igényekre szabott IoT-megoldásokat.

A Fujitsu IoT-megoldásai az élvonalbeli technológiákból, infrastrukturális és menedzselt szolgáltatásokból álló MetaArc portfólió részét képezik, amellyel a vállalat a digitális átalakulás végrehajtásában kívánja segíteni ügyfeleit. A Fujitsu IoT-megoldásai közül említést érdemelnek a Fujitsu Cloud Service K5 felhőben futó GlobeRanger iMotion edge-to-cloud IoT platform; a sokféle nagyvállalati hordható eszköz; valamint az önállóan vagy partnerekkel együtt nyújtott hálózati és érzékelőtechnológiák.

iot-internetofthings

 

A végponttól végpontig terjedő IoT-képességek folyamatos fejlesztése jegyében nemrég IoT-rendszertesztelő környezet nyílt a Fujitsu digitális átalakulási központjában, Tokióban. A Fujitsu emellett globális szolgáltatást dolgozott ki az IoT-megoldások és az IoT-működés támogatására, amelynek keretében integrált támogatást biztosít ügyfeleinek a vegyes szállítói IoT-rendszerek koncepcionális és műszaki tervezéséhez, prototípus-teszteléséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez. Az IoT-alapú termékek és szolgáltatások portfóliójának erősítésével párhuzamosan a Fujitsu partnerekkel is együttműködik annak érdekében, hogy ügyfelei könnyebben hozzájussanak az üzleti kihívások legyőzését támogató IoT-technológiákhoz, és ennek révén versenyképesebben működhessenek saját piacaikon.

Legutóbbi IoT-projektjei egyikében a Fujitsu bevezette a GlobeRanger gyártástámogató IoT-megoldást az űrkutatási, védelmi, orvosi és kereskedelmi iparágak számára precíziós gyártással készített komponenseket szállító Baker Hill környezetében. A Baker Hill így valós időben, részletesen nyomon követheti a teljes gyártási folyamatot, és bármely pillanatban meg tudja határozni a komponensek pontos helyét a létesítményen belül.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin