Connect with us

Már biztos: Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást

donaldtrump

E-gazdaság

Már biztos: Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást

Már biztos: Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást

Az elemzők aligha számoltak ezzel.

Mostanra gyakorlatilag biztossá vált, hogy az Egyesült Államok következő elnöke nem Hillary Clinton, hanem a politikába kívülről érkező Donald Trump lesz. A milliárdos üzletember sikerére mostanáig csak kevesen tettek volna, az elmúlt hetekben még republikánusok is arra készültek, hogy az elkövetkező négy évben a demokrata jelölt vezeti majd az országot.

Trump nemcsak a rá nem szavazóknak, de az egész világnak megdöbbenést okozott, hiszen tegnap egyedül a LA Times előrejelzése jósolta a győzelmét, minden más, neves szaklap Clinton mellett tette le a voksát. Ennek ellenére a szavazás lezárása után nem sokkal már látni lehetett, hogy szoros lesz a küzdelem. Ez így is történt, Trump  győzelme pedig végül Pennsylvaniában és Floridában dőlt el.

Hillary Clinton Speaks At The University Of Miami

Bár a szavazatok számlálása még tart, a szükséges, 270 elektori szavazatot már a zsebében érezheti Trump, a mostani várakozások szerint pedig végül 300 szavazatot gyűjt majd be. Clinton egy ideig nem ismerte el a vereségét, John Podesta kampányfőnök egyszerűen hazaküldte az embereket az eredményváró gyűlésről, azzal a felszólítással, hogy aludják ki magukat.

Később aztán bejelentették, hogy a demokrata jelölt felhívta republikánus ellenfelét és gratulált a győzelméhez. Ugyan a pénzpiacok egyelőre még nem reagáltak igazán a meglepő győzelemre, sokan a Brexithez hasonló hatásokra számítanak. Jelenleg csak annyi látszik, hogy a Mexikó-ellenes Trump miatt szabadesésbe kezdett a peso, a forint és az euró viszont erősödött.

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom