Connect with us

technokrata

Csak egy maradhat: zsebre vágta a mobilpiacot az Apple

E-gazdaság

Csak egy maradhat: zsebre vágta a mobilpiacot az Apple

Csak egy maradhat: zsebre vágta a mobilpiacot az Apple

A harmadik negyedév során szinte csak ők kerestek pénzt.

Az már régóta nem titok, hogy az Apple keresi a legtöbb pénzt a mobilpiacon, arra viszont, hogy csak náluk csengett a kassza, még a legelvakultabb rajongók sem számítottak. Pedig Tim Long, a BMO Capital Markets elemzője szerint a harmadik negyedév során gyakorlatilag a kaliforniai gyártó keresett pénzt a szektorban, méghozzá annyira, hogy százalékban mérve 104%-ot tettek zsebre.

iphone7apple

No nem arról van szó, hogy elszámolta magát az elemző, egyszerűen annyi történt, hogy több gyártó is veszteséget termelt, többek között a HTC-nek és az LG-nek sem hozott pénzt az elmúlt három hónap. Az Apple mellett egyedüliként a Note 7 botránnyal küzdő Samsung zárta pozitívan az időszakot, ők a teljes nyereség 0,9%-át tették zsebre, méghozzá úgy, hogy a részesedésük 21,7%, szemben az Apple 13,2%-ával.

Az Apple helyzete azért is érdekes, mert 2015. harmadik negyedévében “csak” 90%-ra rúgott a nyereségük a piac egészéhez mérten. Márpedig azóta sokszor vádolták azzal a gyártót, hogy az iPhone 7 nem sikerült elég izgalmasra és ez rányomja a bélyegét az eladási és bevételi mutatókra. Úgy tűnik, nem lett igazuk.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin