Connect with us

technokrata

Szárnyra kaphat egy magyar startup

E-gazdaság

Szárnyra kaphat egy magyar startup

Nem kevesebb, mint 1,2 milliárd dollárnyi tőkét vonnak be a vállalatba.

A VirtDB Zrt. és az MFB Csoporthoz tartozó Corvinus Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. egymillió-kétszázezer dollár összegű kockázati tőkebefektetésről állapodott meg. A befektetés célja a Big Data és üzleti intelligencia (BI) rendszerek adatelérését segítő VirtDB Zrt. technológia- és üzletfejlesztési folyamatainak felgyorsítása.

logo

A Starschema Kft. által alapított VirtDB Zrt. célja, hogy olyan innovatív szoftver megoldásokat hozzon létre és vezessen be a nemzetközi piacra, amelyek megoldást nyújtanak a Big Data és üzleti intelligencia (BI) technológiákat használó cégek adatelérési problémáira. A dinamikusan növekvő piacon a felhasználónak egyre több fajtájú és formátumú adatot kell elérnie és azokat Big Data vagy BI rendszerekbe eljuttatnia, amit a jelenleg piacon lévő technológiák kevésbé felhasználóbarát módon támogatnak.

csillagpeter

„A VirtDB Zrt. célcsoportját a meglévő IT rendszereikhez kapcsolódó lokális vagy felhőalapú adatelemző, BI-és Big Data megoldások bevezetését, bővítését tervező cégek alkotják. Ezeknek a vállalatoknak nyújtunk költséghatékony segítséget az általuk felhalmozott tudás és adat kényelmesebb elérésében és hasznosításában.”-– mondta el Csillag Péter, a VirtDB Zrt. igazgatója. „A startup cégek dinamikáját és innovációját kombináljuk a spin-off cégek tapasztalatával, piaci ismeretével. A befektetett tőke és az anyacégünktől hozott tudás közös felhasználásával egyszerre tervezünk gyors és hosszútávon is fenntartható növekedést elérni.” – tette hozzá.

Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon, amely a többi innovatív technológiafejlesztő cégek fejlődésének is újabb lökést adhat. A befektetési tranzakció megvalósulását  az M27 ABSOLVO szakmai tanácsadóként támogatta.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom