Connect with us

technokrata

Saját cégét veszi meg Elon Musk

elon-musk-3

E-gazdaság

Saját cégét veszi meg Elon Musk

Az Elon Musk által alapított Tesla megveszi az Elon Musk nevéhez fűződő SolarCity-t.

Az éjszaka folyamán jelentette be a Tesla, hogy megvásárolja a napelemek gyártásával foglalkozó SolarCity-t. A lépés valószínűleg összefügg azzal, hogy Musk már korábban is összpontosítani szerette volna a környezetbarát technológiák fejlesztésében élenjáró vállalatait. Igaz, mindehhez az is kellett, hogy a SolarCity már hosszú ideje rendkívül sokba kerül, hiszen 2015. utolsó negyedévét leszámítva régóta nem termelt hasznot.

solarcitytesla

 

Bár maga a Tesla is veszteséges, a név elképesztően értékes, így a részvények értéke és a cégbe vetett bizalom is magas. Ez azt jelenti, hogy míg a SolarCity részvényárfolyama a felvásárlás bejelentése előtt a decemberi 50 dollárról 21-re esett, addig a Tesla jelenleg 219 dolláron áll. Igaz, az üzlet jót tett a SolarCity-nek a cég papírjai a bejelentés utáni órákban 20%-kal emelkedtek.

Elon Musk

Ugyan a pontos adatokat nem árulták el, az tudható, hogy a Tesla 2,6 és 2,8 milliárd dollár közötti összeget fizet a napelemek gyártásával foglalkozó cégért. Amíg az üzlet részleteiről nem, addig a jövőbeni tervekről már beszéltek a Teslánál, a cég hangsúlyozza, hogy ezzel a lépéssel egy rendkívül csábító integrált energetikai szolgáltatást kínálhatnak.

tesla-powerwall-battery-mounted-outside

Az biztos, hogy a tisztább jövő felé ez egy jó lépés, de a gyakorlati haszna csak az elkövetkező évek fejlesztéseivel mutatkozik majd meg. Reméljük, hogy jönnek majd a napelemes Teslák és a kompakt, házakra szerelhető megfizethető árú napelemek is!Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle