Connect with us

technokrata

Ez az, ami most igazán foglalkoztatja a piacot

Business-intelligence

E-gazdaság

Ez az, ami most igazán foglalkoztatja a piacot

A BI –Üzleti Intelligencia Tematik konferenciáján a résztvevők azokra a kérdésekre kerestek választ, amelyek leginkább foglalkoztatják manapság a téma iránt érdeklődőket.

Az üzleti intelligencia piac mozgalmas időszakát éli, a hagyományos IT vezérelt üzleti intelligencia mellett egyre nagyobb teret nyernek az új kihívók agilis, önkiszolgáló megoldásai. Az üzleti környezet egyre gyorsabb reagálást igényel IT oldalról, kérdés hogy a piac régi és új szereplői hogyan alkalmazkodnak a kihívásokhoz. A Budapesti Kongresszusi Központban rendezett konferencia középpontjában ezért ezúttal az állt, ez a két világ hogyan fér meg egymás mellett, vagy egyáltalán két világról kell-e beszélnünk.

A résztvevők ennek kapcsán hallhattak többek között a hagyományos adattárházak és az önkiszolgáló BI rendszerek kapcsolatáról, új trendekről az adatvizualizációban vagy jó példákat arra vonatkozóan, hogyan lehet az adatokat intelligens felhőkből kinyerni. A konferencia programja érintett olyan témaköröket is, amelyek a közeljövőben meghatározó hatással fognak bírni egy-egy területen, például azt, hogy az agráriumban keletkező rengeteg adatból hogyan lehet big data analitika segítségével konkrét, a gazdák munkáját segítő döntéseket hozni.

Business-intelligence

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország infokommunikációs divízióért felelős vezetője köszöntőjében hangsúlyozta, a vállalatoknak nagy felelősségük van abban, hogyan beszélnek az üzleti intelligencia vívmányairól, mert ezek egyre inkább teret nyernek a mindennapi életben is. „A T-Systems Magyarország end-to-end válaszokat tud adni a felmerülő igényekre, és ehhez az kell, hogy a kérdések mögé lássunk, technológiától függetlenül megértsük az ügyfelek konkrét problémáit.”  – tette hozzá.

A konferencia azzal a megállapítással zárult, hogy az IT vezérelt és az üzlet vezérelt világ között érdemes egyensúlyra törekedni, és összehangolt működést kialakítani. Egy vállalat működéséhez szükséges napi információkat továbbra is az adattárházak fogják nyújtani, míg az új, innovatív rendszerek rugalmasságukkal az új termékek, szolgáltatások tervezése közben felmerült hipotézisek vizsgálatában nyújthatnak majd segítséget. Ahhoz hogy mindezek a gyakorlatban is jól működjenek, szükség van a humán oldalra, kíváncsi, agilis elemzőkre, akik könnyen értelmezhetővé, fogyaszthatóvá tudják tenni az adatokat.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd