Connect with us

technokrata

Brutális kirúgáshullám zajlik a Microsoftnál

microsoft-logo

E-gazdaság

Brutális kirúgáshullám zajlik a Microsoftnál

A mobiltelefonos részlegnek gyakorlatilag annyi.

Ma jelentette be a Microsoft, hogy a mobilos divízió gyenge teljesítménye miatt komoly leépítéseket hajtanak végre a részlegnél. Ennek köszönhető, ma bejelentették, hogy leírnak 950 millió dollár veszteséget és 1850 embert rúgnak ki. Az óriási leépítést nem akármilyen módon oldotta meg a Microsoft, információk szerint buszokkal fuvarozták a szerencsétlen munkavállalókat a tampere-i részlegről espoo-i központba, ahol megtudták a szomorú hírt. További 500 munkavállalót a világ több részlegéből is elküld a Microsoft, igaz erről jelenleg nincsenek pontos információk.

Nem ez az első ilyen lépés, 2014-ben, röviddel a Nokia mobiltelefonos divíziójának felvásárlása után 1050 embernek mondtak fel, majd ezután be is zárták az Ouluban lévő részlegüket. A tavalyi év sem múlt el leépítés nélkül, a Salo-ban, Tampere-ben és Espoo-ban lévő részlegekből együttesen 2300 embert rúgtak ki.

1022_Microsoft

A mostani bejelentés vélhetően összefügg azzal, hogy a Windows Phone gyakorlatilag megszűnt létezni az okostelefonos piacon, a Gartner legutóbbi felmérése alapján a redmondi gyártó részesedése alig 0,7%. Épp ezért különösen érdekes, hogy miért döntött úgy 2013-ban a Microsoft, hogy megveszi a Nokia divízióját, de információk szerint a lépés hátterében az állt, hogy a finn gyártó már az Androidra való áttérést fontolgatta és ezt kívánták ilyesformán megakadályozni. Mostmár látszik, hogy a döntés felesleges volt, a saját részleg sem tudja megmenteni a Windows Phone-t a totális csődtől.

Közben a Nokia sem nyugszik, már be is jelentették, hogy hamarosan visszatérnek a piacra, méghozzá androidos készülékekkel.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő