Connect with us

technokrata

Lesúlyt az EU: gigabüntetés vár a Google-re!

google-money-ss-1920

E-gazdaság

Lesúlyt az EU: gigabüntetés vár a Google-re!

Az Európai Bizottság szerint a cég visszaél az erőfölényével.

A Telegraph információi szerint az Európai Bizottság júniusban bejelenti, hogy a Google-t rekordösszegű, 3 milliárd eurós bírsággal sújtják. Az Európai Unió döntéselőkészítő és végrehajtó szerve azért indította az eljárást, mert úgy ítélték meg, hogy a kaliforniai vállalat visszaélt a keresője népszerűségével és úgy manipulálta a találatokat, hogy azokkal hátrányos helyzetbe hozza a vetélytársakat.

google-money-ss-1920

Az EB az 1000 milliárd forintos büntetést ezért megalapozottnak találja, a Google szerint azonban szó sincs ilyesmiről. A keresőóriás közleményében kifejezte, hogy manapság már minden korábbinál szélesebb kínálat áll a felhasználók rendelkezésére és ők ezt semmilyen módon nem kívánják ellehetetleníteni. Sőt, szerintük sok oldalra épp a Google-nek hála jutnak el a felhasználók. Az biztos, hogy az elkövetkező időszak nem lesz könnyű a kaliforniai gyártó számára, hiszen anyacégét, az Alphabet-et is vizsgálja az EB.

A bizottság ugyanis úgy gondolja, hogy a Google a fejlesztőket is hátráltatta abban, hogy minden egyes új androidos telefonra kötelező előretelepíteni a kaliforniai vállalat saját szolgáltatásait. Épp ezért sok gyártó már nem is telepíti fel a harmadik fél által készített megoldásokat, ez pedig nyilvánvalóan hátrányosan érinti a fejlesztőket. Az elkövetkező hónapokban tehát két komoly bírságra is számíthatnak Mountain View-ban, ez pedig igencsak rossz hatással lehet a következő pénzügyi időszakra.

Forrás: HVG via TelegraphSzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd