Connect with us

technokrata

Feladja a mobilpiacot az Intel

intel-logo

E-gazdaság

Feladja a mobilpiacot az Intel

Sok pénzt buktak, most kiszállnak.

Felhagy a tabletekre és okostelefonokra szánt rendszerchipek fejlesztésével az Intel. Az amerikai gyártó hosszú évek küzdelmei után jutott a döntésre, hiába ugyanis az ismert márkanév, az egyre erősödő konkurensekkel nem tudtak mitkezdeni. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a jelenlegi, de a még fejlesztés alatt álló chipeket is törlik, azaz hamarosan teljesen elhagyják a piacot. Mindez azért is különösen problémás, mert míg a PC piac iránt egyre csökken az érdeklődés, addig az okostelefonok és táblagépek egyértelműen jól szerepelnek.

intel-logo

A gyártó közleményéből egyértelműen látszik, hogy mostantól a mobilpiacot elhagyva a PC és a szerver üzletágra fokuszálnak majd. Igazság szerint főképp ez utóbbi lesz majd az igazán fontos számukra, az Intel ugyanis kiemelte, hogy egyebek közt a Dolgok Internete, az 5G mobilinternet, a memoriamodulok és az adatközpontok jelentik majd a fő fejlesztési irányt. Ezzel a lépéssel lezárják az elképesztő, több tízmillió dollárt megemésztő buktát. Emlékezetes, hogy 2013-ban és 2014-ben összesen 7,2 milliárd dollárjuk ment rá a mobilos rendszerchippek fejlesztésére, köszönhetően annak a stratégiának, hogy ingyen osztogatnak chipeket. Amikor 2015-ben ennek a lépésnek véget vetettek, a gyártók elfordultak tőlük, így 44 százalékkal (!) esett a chipjeik iránt az érdeklődés, ami valószínűleg az a bizonyos utolsó csepp volt a pohárban.

Forrás: HWSWSzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd