Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme egy jó hír: újra magyar kézbe került az ismert hazai vállalkozás

E-gazdaság

Íme egy jó hír: újra magyar kézbe került az ismert hazai vállalkozás

Hazai tulajdonba került a MOM Zrt.

Hazai befektetési csoport vásárolta vissza a német Diehl konszerntől az emblematikus mérőműszergyártó vállalatot. A tranzakciót bejelentő sajtóeseményen Peter Roebben, az ügyletben kulcsszerepet játszó K&H Bank Vállalati üzletágának vezetője elmondta: „A K&H, amely a vállalati banki piac egyik legnagyobb stabil és független szereplője, 2002 óta kizárólagos pénzügyi partnere a MOM Vízméréstechnikai Zrt.-nek. Minden ügyfelünknél arra törekszünk, hogy minél alaposabban megismerjük az adott vállalat üzleti gondolkodását és gazdasági környezetét, annak érdekében, hogy a cég igényeire szabott pénzügyi tanácsadást tudjunk nyújtani. Így volt ez a MOM Zrt. esetében is, hiszen a közel másfél évtizedes partnerség eredményeképp sokéves rálátásunk van a cég működésére és szakmai eredményeire. Így a professzionális pénzügyi tanácsadás mellett a K&H banki hitellel tudott hozzájárulni a tulajdonosváltás sikeres lebonyolításához.”

MOM_5

„A cég eddigi tulajdonosa, a német Diehl, a Metering divízión belül üzleti modellváltás részeként a gyártó kapacitás fókuszt egyre inkább áthelyezi a szolgáltatások nyújtása és a rendszerüzemeltetés irányába, így felajánlotta a lehetőséget a MOM Zrt. menedzsmentjének a menedzsmentkivásárlás útján történő tulajdonszerzést. Ezzel együtt a szoros együttműködés továbbra is megmarad a két cég között, hiszen a MOM Zrt. számíthat arra a fontos támogatásra, amit az eddigi tulajdonos nemzetközi háttere biztosított, illetve a Diehl Metering divízió kulcspartnerévé válik” – hangsúlyozta a tulajdonosváltással kapcsolatosan Metens Regis vezérigazgató.

A MOM Zrt. kereskedelmi vezetője, Timár Dávid arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a lépéssel egy már nyugati színvonalon működtetett, költséghatékonyan üzemelő vállalat került hazai tulajdonba. „A MOM Zrt. termékei mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyből kiemelkednek a pontos mérés, a megbízhatóság tekintetében, erre és a vevőközpontú értékesítésre fog épülni a cég új marketingstratégiája, és megújult arculata is” – mondta el Timár Dávid.

MOM_2

A MOM Zrt. az egyetlen magyar székhelyű vízmérőműszer-gyártó vállalkozás, amely ráadásul nem csak hazai piacvezetőként, de az iparág globális piacán is jelentős üzleti szereplő. „Az iparág új, meghatározó trendje egyértelműen az okosmérés, angol nevén a smart metering. A MOM Zrt.-nek hatalmas versenyelőnyt jelent, hogy a magyar vízipari piacon nekünk van a legtöbb ismeretünk és tapasztalatunk az automatikus mérés leolvasásban.

 

Ezen a területen hozzávetőleg 98%-os a piaci részesedésünk, 2015-re több mint 130.000 db okos- és több mint 500.000 db rádiómodul fogadására alkalmas mérő van használatban a hazai szolgáltatóknál” – hívta fel a figyelmet Timár Dávid, aki hozzátette, óriási potenciált lát abban, hogy a cégnek saját fejlesztései és már befejezett, sikeresen működő projektjei is vannak az okosmérők gyártásának és kihelyezésének területén. Kiemelte, hogy az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.-vel kialakított együttműködés keretén belül több, mint ezer vízmérő került telepítésre, mely folyamatosan adatokat szolgáltat a vízmű nyomásmenedzsment rendszerének, ezáltal is segítve a hatékony működést. „Élve a függetlenné válás kínálta előnyökkel, megnyílik a lehetőség teljesen új termékek gyártására, forgalmazására is” – húzta alá beszédében a kereskedelmi igazgató.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés