Connect with us

technokrata

Nézd meg, kik most a legintelligensebb vállalatok

NokiaNetworks_az_ev_intelligens_vallalata

E-gazdaság

Nézd meg, kik most a legintelligensebb vállalatok

Immár második alkalommal került átadásra az „Év intelligens vállalata” díj, amely elismerésben ezúttal négy céget is részesített a hazai Mensa.

Első alkalommal tavaly került megrendezésre az „Év intelligens vállalata” verseny, amelyen akkor 18 vállalat indult el. Idén már 27 nevező cég küzdött az elismerés megszerzéséért. A versenyen a feladat egyszerű: a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérniük. Az első lépcső egy online teszt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második lépcsőben való részvételre. A második lépcső már a személyes jelenlétet igénylő, hivatalos „Mensa teszt”.

Amíg tavaly a vállalatok összesen valamivel több, mint félszáz munkavállalót delegáltak, 2015-ben már közel ezret. – számolt be Rutai Gábor, Mensa tag, a díj alapítója. Intelligens vállalatnak lenni tehát nagy érdem, amit a díj iránti egyre fokozódó érdeklődés is mutat – tette hozzá. A díjátadó ünnepségen felszólalt Nagy Lantos Balázs a Mensa HungarIQa elnöke és Balanyi Bibiána is, aki idén lett az egyes országok szövetségeit tömörítő nemzetközi Mensa elnöke. Bibiána kiemelte, jó látni, hogy egyre több vállalat látja be, hogy a kiemelkedően magas IQ-val rendelkező munkavállaló rengeteg hozzáadott értéket jelent egy cég működésében.

az_ev_intelligens_vallata_nyertek

A verseny szervezői három kategóriában − kis-, közép- és nagyvállalat − osztottak díjat. Idén a kisvállalati kategória győztese a pénzintézetek informatikai igényeinek kiszolgálására szakosodott suIT Solutions Kft lett. Középvállalati kategóriában a Sigma Technology Kft. nyert, amely nemzetközi szintérre szállít informatikai és mérnöki megoldásokat. A nagyvállalati kategóriából két győztes került ki holtversenyben, mégpedig a 2014-es címét megvédő Ericsson, és az idén először induló Nokia Networks. Ez annyit jelent, hogy mindkét nagyvállalat tudott legalább 40 olyan munkavállalót delegálni, akik a hivatalos Mensa tesztet maximális eredménnyel írták meg. A szervezők a helyszínen bejelentették, hogy jövőre módosításra kerül a versenyszabályzat annak érdekében, hogy holtverseny esetén is dönteni lehessen.

“Mindig biztosak voltunk abban, hogy a szakma legintelligensebb emberei dolgoznak nálunk. Örülünk neki, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a verseny bebizonyította, jól választottunk munkatársakat. Ez mindig is fontos volt számunkra. Hisszük, hogy együtt minden területen a legjobbat tudjuk nyújtani. ” – fogalmazta meg a suIT Solutions.

Nagy György, a középvállalati versenyt megnyerő Sigma Technology ügyvezetője így kommentálta az eredményt: “Sokan biztosan azt gondolják, hogy egy ilyen, most már elismerten “intelligens” mérnöki szolgáltató vállalatot vezetni, mint a Sigma Technology, hatalmas szellemi teljesítményt kíván. Én azt mondom, nem feltétlenül: sok okos kollégát irányítani annyit tesz, mint minden szerepkörre kiválasztani a legalkalmasabb embert, aki – és ez a legfontosabb – az adott területen többnyire sokkal “okosabb” annál, aki választ. Ezután már csak annyi a feladatunk, hogy keretet és irányt adjunk a munkájuknak. Mivel a budapesti irodánk kétharmada részt vett az Év Intelligens Vállalata 2015 versenyben, és a középvállalati kategóriát az elméletileg lehetséges legmagasabb pontszámmal nyertük meg, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy csupa kimagaslóan intelligens szoftverfejlesztő, szakszövegíró és grafikus között dolgozhatom azon, hogy a technológiát használhatóvá tegyük.”

NokiaNetworks_az_ev_intelligens_vallalata

„Már magának a megmérettetésnek is örültünk, ez meglátszott az önkéntesen résztvevők létszámán is. 150 munkavállalóval a legnagyobb csapatot delegáltuk. Köszönöm a munkatársaimnak, akik részvételükkel segítettek a Nokia Networks-nek elnyerni Az Év Intelligens Vállalata 2015 díjat!” – fogalmazta meg Zagyva Béla a Nokia Networks ügyvezető igazgatója.

Jakab Roland, az Ericsson ügyvezetője már másodszor vehette át az elismerést: “Óriási eredmény számunkra, hogy tavaly után idén is mi nyertük meg ezt a díjat, kollégáink ismét bizonyítottak. A világ mobilforgalmának 40%-a ericssonos hálózatokon keresztül történik, büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kiemelkedő mérnöki csapattal fejleszthetjük a jövő hálózatait és a közel 2000 fős magyarországi vállalat munkatársainak döntő szerepe van a Hálózatba Kapcsolt Társadalom víziónk megvalósításában.”

Rutai Gábor, a díj alapítója elmondta, hogy bízik a díj reputációjának további erősödésében és hogy évről-évre egyre több vállalat méretteti majd meg magát a versenyen. A díjhoz hasonló kezdeményezés még sehol a világon nem volt, nem csoda, hogy több külföldi ország is érdeklődik iránta.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle