Connect with us

technokrata

Nehéz helyzetbe került a Lenovo

lenovo

E-gazdaság

Nehéz helyzetbe került a Lenovo

A kínai gyártó hosszú idő után újra veszteséges.

A negyedéves jelentése szerint a Lenovo veszteségesen zárta az időszakot. Az egyik legnagyobb kínai gyártó 12,2 milliárd dollár bevételre tett szert, azonban így is 714 millió a vesztesége. Számos felvásárlással és újítással igyekeztek az elmúlt évek felgyorsult okostelefon és tablet világában versenyképesek maradni, és mindez idáig sikerült is, ugyanis az ezt megelőző hat évben mindig pozitív mérleggel zárta a pénzügyi évet.

G580_Blue_cover_L

A legszignifikánsabb lépése az volt a gyártónak, hogy felvásárolta a Motorola mobil részlegét 2,91 milliárd dollárért. Átvették a mobilok tervezésének és gyártásának felelősségét.

A negatív mérleg köszönhető annak is, hogy több szerkezeti változáson is átesett a vállalat. Nagy pénzeket emésztett fel továbbá a leltározási költségek és az elbocsájtások után történő végkielégítések. A cégvezetés azonban bizakodik, mert a tervek szerint az év végéig lezárulnak az átalakítások, ezzel 650 millió dollárt spórolnának meg a következő félévben, ami éves szinten 1,3 milliárdot jelent.

Forrás: MobilarénaSzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle