Connect with us

technokrata

Egyre több fiatal alapít saját vállalkozást

People

E-gazdaság

Egyre több fiatal alapít saját vállalkozást

Nagyon aktívak és optimisták a hazai fiatal vállalkozók az elmúlt 12 hónap adatai szerint.

Az OPTEN legfrissebb adatai szerint Magyarországon nagyságrendileg 800 ezer vállalkozó magánszemély van bejegyezve, akiknek az ismert adatok alapján mintegy 30 százaléka, 228 ezer fő 18 és 40 év közötti életkorú. Az elmúlt egy évben jelentős aktivitást mutattak a fiatal hazai vállalkozók: míg az előző 12 hónapban 14396 vállalkozást alapítottak, ugyanezen időszak során ennek közel egyharmadával kevesebbet, 9813 céget szüntetettek meg a fiatal vállalkozók. Ezzel szemben az összes hazai céget tekintve az ugyancsak az elmúlt 12 hónap során alapított új vállalkozások száma 27 358 volt, míg 52 231 céget szüntettek meg Magyarországon. A fiatal – 18 és 40 év közötti – vállalkozóknak egyébként 57,43 százaléka férfi, és 42,57 százaléka nő- derül ki az OPTEN legfrissebb adataiból.

A fiatal vállalkozók körében a cégek főtevékenysége szerint a legnépszerűbb területek az üzletviteli és az egyéb vezetési tanácsadás, második helyen van a számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység, ezt követi az éttermi és mozgó vendéglátás, illetve a mérnöki tevékenység és a műszaki tanácsadás.

People
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) szervezésében idén november 16. és 22. között, Budapesten és az ország több nagyvárosában megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Hete keretében az ország legsikeresebb vállalkozói közé tartozó cégvezetők és –tulajdonosok tartanak előadásokat olyan, 18 és 40 év közötti fiataloknak, akik a közeljövőben kívánják beindítani vállalkozásukat, vagy a már meglévő cégükkel szeretnének terjeszkedni.

„A fiatal vállalkozók által az elmúlt egy évben létrehozott vállalkozások száma jól mutatja, hogy a hazai fiatalok egy jelentős része bizakodó Magyarország hosszabb távú gazdasági, valamint saját üzleti kilátásait illetően, így ez a réteg valószínűsíthetően itthon képzeli el a jövőjét is. Számukra kíván segítséget és praktikus ötleteket adni a Fiatal Vállalkozók Hete többek között a vállalkozói és a cégvezetői ismeretek, illetve a marketing területén, valamint üzleti kapcsolataik kiépítésében” – mondta el az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény kapcsán dr. Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke.

A Fiatal Vállalkozók Hete előadói között lesz Lőrincze Péter, a Trigránit alelnöke, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, Kiss László, az AXA Bank stratégiai partnerkapcsolatok igazgatója, Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója és a FIVOSZ elnökségi tagja, Dr. Gellért Ákos, a Naturtex Gyapjúfeldolgozó Kft. alapítója, András Tünde, a Vitéz Kürtős Kalács ügyvezetője és Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. társtulajdonos-vezérigazgatója. A Fiatal Vállalkozók Hetének keretében több tematikus nap, így többek között a Vállalkozz Itthon Nap, a Milliárdosok Napja,a Sikeres Pénzügyek és Menedzsment Nap, valamint a Kreatív Vállalkozások Napja várja az érdeklődőket.

businesswoman working on a mobile device

A FIVOSZ az ingyenes Fiatal Vállalkozók Hetét a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata, a156 országban lezajló Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalomkeretében rendezi meg idén nyolcadik alkalommal. A kezdeményezés mára a fiatal vállalkozók első számú információs fórumává vált világszerte, ahol a résztvevők egy héten keresztül konkrét, gyakorlati tippeket kaphatnak olyan üzletemberektől, akik befutott nagyvállalataikat sikeresen működtetik.

A Fiatal Vállalkozók Hetén történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni és további információkat szerezni a www.fiatalvallalkozokhete.hu oldalon lehetséges.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák