Connect with us

technokrata

Csökkent a háztartások hitletartozása júliusban

E-gazdaság

Csökkent a háztartások hitletartozása júliusban

A háztartások hitelállománya szezonálisan kiigazítva 25,7, a nyers adatok szerint 20,7 milliárd forinttal csökkent júliusban, a forinthitelek 11,5 milliárd forintos, valamint a devizahitelek 9,2 milliárd forintos csökkenésének eredőjeként – jelentette a bankrendszer összevont mérlegének adatai alapján hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A jelentés megjegyezte, hogy egyes hitelintézetek július folyamán megkezdték a ténylegesen devizában folyósított devizahitelekkel kapcsolatos elszámolását, forintosítását is.

A háztartások betétállománya a tranzakciókból eredően szezonálisan igazítva 1,6 milliárd forinttal, míg szezonális igazítás nélkül 5,0 milliárd forinttal nőtt. A szezonálisan nem kiigazított adatok szerint 5,0 milliárd forintos nettó forintbetét-elhelyezés mellett a devizabetétek állománya nem változott.

A nem pénzügyi vállalatok hitelállománya csak a tranzakciókat figyelembe véve, szezonálisan igazítva 18,0 milliárd forinttal, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 9,9 milliárd forinttal nőtt, a forinthitelek 30,5 milliárd forinttal nőttek, míg a devizahitelek állománya 20,6 milliárd forinttal esett vissza.

A nem pénzügyi vállalatok betétállománya – az átértékelődés és az egyéb volumenváltozás hatásától eltekintve – a szezonálisan igazított adatok szerint 15,8 milliárd forinttal, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 59,2 milliárd forinttal nőtt, 48,4 milliárd forintbetét és 10,8 milliárd forint devizabetét nettó elhelyezése következtében.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek