Connect with us

technokrata

Már nincs hova fejlődni? Az Apple alulmúlta az elemzői várakozásokat

E-gazdaság

Már nincs hova fejlődni? Az Apple alulmúlta az elemzői várakozásokat

A negyedéves zárás után 8 perc alatt 60 milliárd dollárral csökkent az Apple piaci értéke a tőzsdén – írja az Index.hu

A cupertinói vállalat rengeteget vesztett értékéből a harmadik negyedéves zárás után, hiszen nem tudott eleget tenni az elemzői várakozásoknak, így a tőzsde keményen reagált.

A pénzügyi előrejelzéseket sokak szerint talán azért nem tudta teljesíteni a vállalat, mert a középpontban lévő terméke, az iPhone már elérte csúcsát, és mivel nem hoz újdonságokat, már nem nőnek az eladások. Ez azonban komoly probléma lenne, hiszen a bevételek kétharmadát ebből az eszközből nyerik, míg három éve csak a felét köszönhették az almás telefonoknak. Sajnos az iPad eladások is 18 %-ot csökkentek azonban a Macbook értékesítések nőttek, annak ellenére, hogy az egész PC ipar egyre jobban zsugorodik össze.

A nagy reményekkel indult Apple Watch-csal kapcsolatban sajnos nem jutottunk külön adatokhoz, hiszen az Apple TV az iPod és a Beats kiegészítőkkel egybe sorolták őket, melyek 49 %-kal nőttel, 2,64 dollárra.

Most, hogy már tudjuk, hogy a felhasználók imádják okosóráikat, elképzelhető, hogy a következő generációk az eszközből újabb lendületet adhatnak a vállalatnak.

 

Forrás: Index.huSzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák