Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letartóztatták az eddigi egyik legnagyobb kibercsalás izraeli szereplőit

E-gazdaság

Letartóztatták az eddigi egyik legnagyobb kibercsalás izraeli szereplőit

A történelem eddigi egyik legnagyobb kiberbűnügyének gyanúsítottjait tartóztatták le Izraelben a nyomozásban együttműködő amerikai és izraeli hatóságok – jelentette az izraeli katonai rádió szerdán.

Négy bűnözőt fogtak el több hónapos nyomozás után – egyet az Egyesült Államokban, hármat pedig Izraelben -, akik számítógépek adatbázisát feltörve több mint nyolcvanmillió ügyfél adatait lopták el a JPMorgan Chase & Co – és más – amerikai pénzintézetből.

A JPMorgan tavaly októberben közölte, hogy hackerek ellopták mintegy 83 millió ügyfelének nevét, címét, telefonszámát és e-mailcímét, ami a történelem eddigi egyik legnagyobb adatlopása volt.

A katonai rádió beszámolója szerint tíz FBI-ügynök érkezett a zsidó államba a nagyszabású bűntett közös felgöngyölítésére, Washington pedig az ügyben érintettek kiadatását kéri.

A kiberbűnözők az Ynet – a Jediót Ahronót című újság honlapja – szerint csalással feltornászták bizonyos részvények árát is az amerikai tőzsdén, és ezzel nyerészkedtek.

A bűnüldöző szervek szerint 2011-ben és 2012-ben ezzel a módszerrel legalább öt részvény árfolyamát módosították, és ezért Kijevben is találkoztak partnereikkel.

Az izraeli gyanúsítottak egy évtizede a floridai egyetemen találkoztak amerikai társaikkal, és szervezetüknek lerakatai voltak Izraelben, Amerikában és Oroszországban is.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés