Connect with us

technokrata

A magyar ipar továbbra is Európa élvonalában van

E-gazdaság

A magyar ipar továbbra is Európa élvonalában van

A májusi adatok is azt bizonyítják, hogy a magyar ipar továbbra is a leggyorsabbak között van Európában. Az ipari termelés volumene – a munkanaphatással kiigazítva – 6,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel már sorozatban huszonegyedik hónapja erősödik az ágazat – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium azt követően, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden második olvasatban tette közzé jelentését az ipar májusi teljesítményéről.

A minisztérium kommentárja kiemeli, hogy az ipari termelés minden régióban nőtt. A legnagyobb mértékű bővülés Dél-Alföldön (14 százalék) volt, a többi régióban 1,6 és 9,7 százalék  között emelkedett az ipari kibocsátás.

Az egy alkalmazásban állóra jutó ipari termelés 3,5 százalékos bővülése a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások körében 3 százalékos létszámnövekedés mellett következett be – hívta fel a figyelmet az NGM.

Az ipar teljesítménye egyre nagyobb mértékben támogatja a gazdasági növekedést, ez pedig összhangban van azzal a kormányzati célkitűzéssel, hogy az ipari termelés hozzájárulása a nemzeti össztermékhez egész Európában Magyarországon legyen a legmagasabb – áll a közleményben.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek