Connect with us

technokrata

A sikeres vállalkozók tízparancsolata

People

E-gazdaság

A sikeres vállalkozók tízparancsolata

Hasznos tippek kezdőknek és haladóknak az Amway-FIVOSZ közös konferenciáján.

Az Amway Hungária és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) hagyományteremtő céllal hívta életre első közös konferenciáját 2015. május 14-én. A női vállalkozói lét kihívásai, a biztos jövőkép, a kitartás, az önbizalom fontossága, a munka és magánélet kényes egyensúlya is terítékre került az óriási érdeklődés mellett megtartott rendezvényen. A konferencián többek között Kósa Erika, a Consequit Group alapító-tulajdonosa, Szűcs Anita, a Maison Marquise társalapítója és Pirner Alma osztották meg a siker titkait.

Zsúfolásig megteltek a széksorok az Amway és a FIVOSZ első közös konferenciáján, 2015. május 14-én. A színes előadásokból nemcsak a „pályakezdő” vállalkozók kaphattak hasznos útravalót, további inspirációt jelentettek a sikeres cégtulajdonosok számára is. A női vállalkozói lét kihívásai mellett az önállósodás kezdeti buktatói éppúgy szóba kerültek, mint az önfoglalkoztatás előnyei, a pályázati lehetőségek, vagy a család és a munka közötti egyensúly megteremtése.

Businessman Stretching While Working on His Laptop

Merjünk nagyot lépni!

A magyarok egyre optimistábban viszonyulnak a vállalkozásokhoz: az Amway nemzetközi kutatásából kiderült, hazánkban nemcsak az önfoglalkoztatás megítélése javult. A vállalkozói potenciál is jelentősen nőtt, 10 magyarból 4 el tudja képzelni, hogy önálló vállalkozást indítson. A javuló tendenciák ellenére a magyarok még mindig óvatosak, pedig az önfoglalkoztatásnak rengeteg előnye van. A legfontosabb ezek közül, hogy saját magunk főnökei lehetünk, míg második helyen a kiegészítő jövedelem, harmadikként pedig az önmegvalósítás végzett.

A konferencián az is kiderült, hogy a hazai vállalkozásoknak csupán harmada van nők kezében, ez az arány pedig meglepően alacsony. A tapasztalatok azt mutatják, hogy leginkább az önbizalom vagy a kapcsolati tőke hiánya akadályozza meg őket a vállalkozás elindításában. A női vállalkozásokban pedig nagy potenciál van: az előadók kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a nők számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek – érzékenység, hetedik érzék, empátia, jó szervezőkészség – amelyekkel előnyre tehetnek szert a férfiak uralta terepen.

A támogató családi háttérnél nincs fontosabb

Nem elég rátermettnek és céltudatosnak lenni, a támogató családi háttér kulcsfontosságú. A munka és a magánélet között pedig nagyon nehéz megteremteni azt a kényes egyensúlyt, hogy a vállalkozó nők úgy érezzék, mindkét fronton jól teljesítettek. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő partner, aki támogatja, bátorítja és inspirálja a párját, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából. Ezt emelte ki sikere egyik kulcsaként Kósa Erika, Magyarország leggazdagabb üzletasszonya is.

People

Ne féljünk segítséget kérni!

Az egymástól való tanulás és segítségkérés fontossága többször is felmerült: egy jó mentor nem csak a kezdő, de már a haladó vállalkozók életében is nélkülözhetetlen. Ezért jött létre a FIVOSZ mentor programja is, amelynek keretében a még csak útjukat kereső fiatalok, vagy a már saját vállalkozással rendelkezők is tanácsokhoz juthatnak, a mentor pedig külső szemként figyeli és támogatja a céget a fejlődésben.

A konferencián elhangozott hasznos információk közül most következzen a 10 legfontosabb tanács, ami minden üzleti szereplőt segíthet céljai elérésében, legyen szó akár kezdő üzletemberekről, üzletasszonyokról, vagy akár már gyakorló vállalkozókról.

Businessman at an airport restaurent

10 TIPP KEZDŐ ÉS HALADÓ VÁLLALKOZÓKNAK:

  1. Nem elég a jó ötlet, fontos, hogy kellő kitartásod, hited is legyen!
  2. A jó alapok elengedhetetlenek: jó ügyvéd, könyvelő, és egy tapasztalt mentor. Nélkülük nem megy!
  3. Figyeld a különböző pályázatokat, találd meg a számodra legmegfelelőbbet!
  4. Legyen jövőképed, tudd, hogy mik az álmaid és hogy ezeket hogyan akarod elérni!
  5. Merd megszólítani az embereket, hiszen mindenki potenciális ügyfél lehet. A jó kapcsolatrendszer elengedhetetlen!
  6. Kezeld tudatosan pénzügyeidet, tervezz meg minden lépést!
  7. Legyen egy napirended, tanuld meg beosztani az idődet!
  8. Szakíts időt a pihenésre is, ha kikapcsolsz, akkor születnek a legjobb ötletek!
  9. Fontos, hogy folyamatosan képezd magad. Figyeld a lehetőségeket és mindig fejleszd a tudásod!
  10. Tudj nemet mondani, és vidd végig az előre eltervezett stratégiát!

 Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle