Connect with us

Idén tovább bővülhet a faktoring piac

faktoring

E-gazdaság

Idén tovább bővülhet a faktoring piac

Javuló tendenciát mutat a faktorcégek piaca, tavaly az összesített faktorált forgalom 14 százalékkal 899 milliárd forintra nőtt, a GF Faktor hétfői, MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint a jövőben tovább gyarapodhat a piac.

A bővülő ipari termelés, a növekvő belső fogyasztás, az uniós támogatások, valamint a bankadó várt csökkentése egyaránt a növekedés irányába mutat – olvasható a GF Faktor közleményében.

“Több tényező is arra utal, hogy a magyar vállalkozások tartósan emelkedő pályára állhatnak a következő időszakban, ezt segíti, hogy a  gazdaságfejlesztési programon belül idén 830 milliárd forint összegben írnak ki pályázatokat, ami komoly fejlődést hozhat a vállalkozásoknál” – idézi a közlemény Baltay Zsombort, a GF Faktor vezérigazgatóját.

faktoring

Baltay Zsombor szerint a bankadó várható csökkentése finanszírozási oldalról növeli a gazdaságba vetett bizalmat, ezen keresztül hozzájárul a  hitelezés bővüléséhez, ami a vállalkozások számára a stabil pénzügyi helyzetet eredményező faktoring-konstrukcióknak is kedvezhet. 

Kifejtette: az elmúlt év során a teljes belföldi faktorált forgalom 17 százalékkal 812 milliárd forintra emelkedett, az exporttal és importtal együtt az összesített forgalom 899 milliárd forintra nőtt. 

“Egy-egy vállalkozás a faktoring segítségével kiszámíthatóan tud bővülni, például egy 0,5-1 milliárd forintos árbevételű, termeléssel foglalkozó cég az általa gyártott termékek ellenértékének jelentős részét azonnal megkaphatja a bruttó számlára vetített 1-2 százalékos díjjal igényelhető faktoring-termékeken keresztül”- hangsúlyozta Baltay Zsombor.

A német Grenke-csoporthoz tartozó GF Faktor Zrt. elsődleges célja, hogy továbbra is fontos szerepet vállaljon a bővülésben és a faktoring piacon évente 20-30 milliárd forintos szolgáltatást biztosítson a kövezkező években – mondta a vezérigazgató.

A GF Faktor Zrt. forgalma 2014-ben meghaladta az 5 milliárd forintot, az idei évre pedig 10 milliárdos forgalmat várnak. A német Grenke-csoporthoz tartozó társaság középváton a faktoringpiacon évente 20-30 milliárd forintos szolgáltatást kíván nyújtani.

A németországi központú Grenke-csoport jelentős fejlődés ért el az utóbbi években. Tavaly a csoport nettó árbevétele 21 százalékkal 157,5 millió euróra, a nettó eredmény közel 40 százalékkal 65 millió euróra nőtt, emellett az úgynevezett új üzletszerzések értéke 14 százalékkal 1,353 milliárd euróra emelkedett. (A cégcsoport a tagvállalatokra egyedi eredményadatokat nem publikál.)

Forrás: MTISzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő