Connect with us

technokrata

Az ABB stabilan növekszik a piaci körülmények ellenére

ABB Building

E-gazdaság

Az ABB stabilan növekszik a piaci körülmények ellenére

Az ABB közzétette első negyedéves eredményeit.

– 15%-kal nőtt a rendelésállomány, az árbevétel 3%-ot meghaladó mértékben nőtt
– Az üzemi EBITA marzs stabil.
– 4%-kal nőtt az adózás utáni eredmény.
– Javult az üzemi tevékenységek készpénztermelő képessége.
– A pénzügyi mutatókra negatív hatást gyakorolt az árfolyamváltozás trendje, főként az USA dollár felértékelődése.
– Terv szerint halad az Energetikai Rendszerek divízió ’step change’ szemléletváltási programjának végrehajtása.
– Next Level stratégia: az együttműködés kedvezően hat a nagy volumenű, kombinált energetikai és automatizálási rendszerek szállítására szóló megrendelések elnyerésére.

„Az ABB az első negyedévben nagyon stabil, kiegyensúlyozott eredményeket ért el, nőtt az adózás utáni eredmény, javult a cash flow. Ezek a mutatók összhangban állnak az ABB azon célkitűzésével, hogy ösztönözze a nyereséges növekedést, és felgyorsítsa a fenntartható értékteremtés folyamatát” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

„ A kihívásokkal teli piaci környezetben megdupláztuk a nagy volumenű megrendelések értékét, a kisebb volumenű, de rendszeres megrendelésekét pedig stabil szinten tartottuk”- mondta a vezérigazgató. „Sikerült növelni a rendelésállományt (bázisalapon számítva) a legnagyobb felvevőpiacunknak számító USA-ban, Kínában és Németországban, és a kombinált energetikai és automatizálási ajánlatainknak köszönhetően kulcsfontosságú projekteket sikerült elnyerni. A projektek elnyerése jól mutatja az ezeken a területeken meglévő versenyelőnyünket is. A meglévő rendelésállományunkra támaszkodva, illetve a növekedést mutató piaci szegmensekre történő összpontosítással újra növekedést értünk el az árbevétel terén is.”

„Eredményesen halad az Energetikai Rendszerek divízió szemléletváltási programja is. A piaci kihívások és egyéb különféle tényezők – pl. az olaj és gáz szegmensben – kihatással voltak a többi divízió árrésére is. Ezen hatások kezelésére – az üzleti folyamatok következetes végrehajtását szem előtt tartva –, határozott költségcsökkentési és termelékenységfejlesztő lépéseket tettünk. Mindent egybevéve, kijelenthetjük, hogy a cég stabil üzemi EBITA-marzsot ért el.

„Már látjuk a Next Level stratégiánk végrehajtásának első eredményeit. Ezen eredmények azt mutatják, hogy ki tudjuk aknázni a nyereséges növekedésben rejlő lehetőségeket. Továbbra is törekszünk a költségek csökkentésére és folytatjuk az átszervezések végrehajtását. Ezzel a két törekvésünkkel kívánjuk kezelni azokat a piaci bizonytalanságokat, amelyekkel a cégünknek szembe kell néznie a következő negyedévek során”- mondta a vezérigazgató.

A felvásárlások és tőkekivonások azonos időszakhoz mérten helyi pénznem változásával korrigálva szerepelnek

Kilátás-összefoglaló

Rövid távon a makroökonómiai és geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak, növekvő bizonytalansággal. Az USA-ban néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad, és a növekedés folytatódása várható Kínában, de lassabb mértékben. A hosszú távú megrendelés-kilátások az ABB három fő megrendelőszegmensében – közművek, ipar, valamint közlekedés és infrastruktúra – pozitívak maradnak. A jelenlegi olajárak és devizaárfolyamok hatásai várhatóan továbbra is befolyásolják majd a vállalati eredményeket.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek