Connect with us

Az ABB stabilan növekszik a piaci körülmények ellenére

ABB Building

E-gazdaság

Az ABB stabilan növekszik a piaci körülmények ellenére

Az ABB közzétette első negyedéves eredményeit.

– 15%-kal nőtt a rendelésállomány, az árbevétel 3%-ot meghaladó mértékben nőtt
– Az üzemi EBITA marzs stabil.
– 4%-kal nőtt az adózás utáni eredmény.
– Javult az üzemi tevékenységek készpénztermelő képessége.
– A pénzügyi mutatókra negatív hatást gyakorolt az árfolyamváltozás trendje, főként az USA dollár felértékelődése.
– Terv szerint halad az Energetikai Rendszerek divízió ’step change’ szemléletváltási programjának végrehajtása.
– Next Level stratégia: az együttműködés kedvezően hat a nagy volumenű, kombinált energetikai és automatizálási rendszerek szállítására szóló megrendelések elnyerésére.

„Az ABB az első negyedévben nagyon stabil, kiegyensúlyozott eredményeket ért el, nőtt az adózás utáni eredmény, javult a cash flow. Ezek a mutatók összhangban állnak az ABB azon célkitűzésével, hogy ösztönözze a nyereséges növekedést, és felgyorsítsa a fenntartható értékteremtés folyamatát” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

„ A kihívásokkal teli piaci környezetben megdupláztuk a nagy volumenű megrendelések értékét, a kisebb volumenű, de rendszeres megrendelésekét pedig stabil szinten tartottuk”- mondta a vezérigazgató. „Sikerült növelni a rendelésállományt (bázisalapon számítva) a legnagyobb felvevőpiacunknak számító USA-ban, Kínában és Németországban, és a kombinált energetikai és automatizálási ajánlatainknak köszönhetően kulcsfontosságú projekteket sikerült elnyerni. A projektek elnyerése jól mutatja az ezeken a területeken meglévő versenyelőnyünket is. A meglévő rendelésállományunkra támaszkodva, illetve a növekedést mutató piaci szegmensekre történő összpontosítással újra növekedést értünk el az árbevétel terén is.”

„Eredményesen halad az Energetikai Rendszerek divízió szemléletváltási programja is. A piaci kihívások és egyéb különféle tényezők – pl. az olaj és gáz szegmensben – kihatással voltak a többi divízió árrésére is. Ezen hatások kezelésére – az üzleti folyamatok következetes végrehajtását szem előtt tartva –, határozott költségcsökkentési és termelékenységfejlesztő lépéseket tettünk. Mindent egybevéve, kijelenthetjük, hogy a cég stabil üzemi EBITA-marzsot ért el.

„Már látjuk a Next Level stratégiánk végrehajtásának első eredményeit. Ezen eredmények azt mutatják, hogy ki tudjuk aknázni a nyereséges növekedésben rejlő lehetőségeket. Továbbra is törekszünk a költségek csökkentésére és folytatjuk az átszervezések végrehajtását. Ezzel a két törekvésünkkel kívánjuk kezelni azokat a piaci bizonytalanságokat, amelyekkel a cégünknek szembe kell néznie a következő negyedévek során”- mondta a vezérigazgató.

A felvásárlások és tőkekivonások azonos időszakhoz mérten helyi pénznem változásával korrigálva szerepelnek

Kilátás-összefoglaló

Rövid távon a makroökonómiai és geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak, növekvő bizonytalansággal. Az USA-ban néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad, és a növekedés folytatódása várható Kínában, de lassabb mértékben. A hosszú távú megrendelés-kilátások az ABB három fő megrendelőszegmensében – közművek, ipar, valamint közlekedés és infrastruktúra – pozitívak maradnak. A jelenlegi olajárak és devizaárfolyamok hatásai várhatóan továbbra is befolyásolják majd a vállalati eredményeket.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő