Connect with us

technokrata

A Galaxy S6 mentheti meg a bajba került Samsungot

E-gazdaság

A Galaxy S6 mentheti meg a bajba került Samsungot

Van mit behoznia a gyártónak a tavalyi eredményekhez képest.

A Samsung a minap közzétette eredményeit, aminek köszönhetően megtudhattuk, hogy 2015 első negyedévében 5,6 milliárd dollár profitra tettek szert, ami lényegesen nagyobb, mint 2014 végére eső 5 milliárd dollár. A növekvő tendencia ellenére ez sajnos még mindig kevés a tavaly ekkori eredményekhez képest, és igaz nemrég sikerült megelőzniük az Apple-t is az eladott okostelefonok terén, ez egyedül nem képes kompenzálni a csökkenő tablet és egyéb eladásokat a mobil divízióban.

A divízió 2014-es, egészséges, első negyedévi profitja 6 milliárd dollár volt, míg idén csak 2,6 milliárdot hozott, de a koreai gyártó az S6 és az S6 Edge-ben látja a választ a problémákra. A vállalat 23 millió eladott készülékre számít mindkét modellből, de reméljük az Edge hajlított kijelzője miatt fellépő gyártási nehézségek nem szabnak ennek határt.

A mobil részlegen kívül szerencsére virágzik az üzlet, hiszen 2,7 milliárd üzleti profittal sikerült felülemelkedni a tavalyi 1,8 milliárdos eredményét. Fontos megemlítenünk a szintén gyarapodó Display Panel divíziót is, mely a tavalyi 75 milliárdhoz képest idén 490 milliárdot hozott a vállalatnak az UHD tévéknek köszönhetően.

 Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek