Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövő héten a kormány elé kerülhet a felsőoktatás átalakítása

E-gazdaság

Jövő héten a kormány elé kerülhet a felsőoktatás átalakítása

A jövő szerdai ülésén már biztosan tárgyalni fog a felsőoktatás átalakításáról a kormány – mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kormányszóvivő hétfőn reggel.

Kovács Zoltán emlékeztetett: hónapok óta tartanak az egyeztetések a felsőoktatás tervezett átalakításáról, a kormányzat egyértelműen a megegyezésre törekszik, ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás minél jobban idomuljon a világban zajló folyamatokhoz.

A kormányszóvivő károkozással vádolta meg Niedermüller Pétert, a DK európai parlamenti képviselőjét, aki pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja állásfoglalást kér az Európai Bizottságtól, mert úgy látja, a kormány felsőoktatási elképzelései több ponton is szembe mennek az Európai Uniót jellemző értékekkel.

“Olyan mennyiségű kárt okoz ennek az országnak, ami most már lassan nem is mérhető” – mondta Kovács Zoltán a DK-s politikusról. “Nem azért, mert a politikai vélemények különböznek, mert ez természetes, hanem azért, mert szakmányban gyártják az olyan típusú feljelentéseket, amelyekről aztán hónapok kemény munkájával tud kiderülni, hogy nem volt semmilyen alapjuk” – tette hozzá.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés