Connect with us

technokrata

Hamarosan automatizálható lesz az EKÁER regisztráció

E-gazdaság

Hamarosan automatizálható lesz az EKÁER regisztráció

Sok vállalkozást felkészületlenül ért az EKÁER bevezetése, a tulajdonosok nehézkesen, sok esetben hibásan küldik be az adatlapokat. Olyan számítástechnikai megoldást fejlesztett egy kereskedelmi informatikával foglalkozó vállalkozás, amely figyelmezteti a kereskedőt, hogy a szállítani kívánt áru típusa és mennyisége EKÁER bejelentésre kötelezett és elkészíti a regisztrációhoz szükséges állományt is. Tavasszal továbbfejlesztik a szoftvert, akkor már teljesen automatizálható lesz az EKÁER regisztráció.

Komoly adminisztrációs terhet jelent a vállalkozásoknak az EKÁER, vagyis az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. A bevezetés célja az áfacsalás elleni hatékonyabb hatósági fellépés, ugyanakkor a megoldás a tisztességes vállalkozók számára is többlet teendőt jelent. Sokak számára nem egyértelmű, kinek, milyen esetben kell bejelenteni a rendszerbe a közúti szállítmányokat.

Egy új kereskedelmi-informatikai fejlesztés lényegesen egyszerűsíti az adatok EKÁER rendszerbe küldését – ismertette a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProgAdat Kft. ügyvezetője. Giesz István elmondta, azoknál az ügyfeleiknél, akiknél a ProStore nevű nagykereskedelmi rendszer működik, felvetődött az igény, hogy a manuálisan működő EKÁER bevallást automatizálják.

Már létezik a kereskedelmi rendszer, amelyben elkészülnek a kimenő bizonylatok, árukísérő lapok, számlák. Az új fejlesztés a számlázási és szállítási adatok alapján rendszerezi a rendelkezésre álló nagy mennyiségű adatot és jelzi, ha a súly, vagy az érték alapján a tételt be kell jelenteni az EKÁER-be. Ezzel párhuzamosan a megoldás az adatokból generál egy xml kiterjesztésű dokumentumot, amit egyszerűen csak csatolni kell és elküldeni.

A felvitt tételek adatait később lekérdezheti a kezelő, például súly, érték, tételszám, vagy a szállító jármű adatai, illetve a lerakodási hely alapján − részletezte az ügyvezető.

Az EKÁER márciusig tartó próbaüzeme alatt folyamatosan gyűjtik a tapasztalatokat a szakemberek, majd a tervek szerint kifejlesztik a beküldést segítő szoftver 2. verzióját. Az új változatban már teljesen automatikus lesz az adatlapok kitöltése és elküldése az EKÁER felületére − tette hozzá Giesz István.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő