Connect with us

technokrata

Kezdeti fázisban lévő startupokra vadászik Oszkó

E-gazdaság

Kezdeti fázisban lévő startupokra vadászik Oszkó

A szeptemberben indult OXO Labs januárban jelentősen bővítette csapatatát és angyal befektetőket vont be partnerei körébe. Emellett a cégcsoport az OXO Labs akcelerátor programjában résztvevő startupok számára önálló, projektenként maximum 50 millió forintos finanszírozási terméket is meghirdetett. Az alig négy hónapja működő akcelerátor portfóliójában több mint egy tucat, a mobilfejlesztések, a vállalati szoftverek, a közösségi média, big data alkalmazások, a technológiai design és divat területén mozgó induló vállalkozás található.

Tovább bővíti tevékenységét a 2014. szeptemberében indult OXO Labs: az Oszkó Péter nevével fémjelzett, kezdeti szakaszban lévő startupok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó cég a januári feltőkésítés és csapatbővítés mellett bevezetett egy, a programjában résztvevő projektek számára kialakított, a nemzetközi piacon bevett konvertálható kölcsön-finanszírozási jellemzőit mutató terméket. „Az ilyen típusú megoldásokra elsősorban azoknak az akcelerált projektjeinknek van szüksége, akik egy várható következő körös tőkeemelésig megoldást keresnek tevékenységük, fejlesztéseik finanszírozására” – mondta el Oszkó. A finanszírozási termék kialakítása a nemzetközi gyakorlatban „convertible note” néven ismert finanszírozási megoldás sajátosságait ültette át a hazai gyakorlatba úgy, hogy a tőke- és a hitelfinanszírozási eleme is teljes egészében megfeleljen a jogszabályi előírásoknak. A meghirdetett finanszírozási termékre évente mintegy 500 millió, projektenként maximum 50 millió forintnyi forrás fordítható.

Az OXO Labs ezzel egyidejűleg tovább folytatja akcelerációs tevékenységét is. Ennek keretében már több mint egy tucat a mobilfejlesztések, a közösségi média, a vállalati szoftverek, big data alkalmazások, hardver fejlesztések, illetve más, a technológia, a design és a divat területén működő hazai startuppal dolgoznak együtt. „A tervek ambiciózusak: évi 15-20 új projektet tervezünk vállalni. Bár magasnak tűnik a szám, de egyáltalán nem lehetetlen: nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban, azon belül elsősorban Ausztriában, Szlovákiában és Romániában vagyunk aktívak, rengeteg izgalmas projekt van a radarunkon” – mondta el Oszkó. A jó irányt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy akcelerált projektekből már van olyan, amelyet egy több szereplős befektetői kör következő körös tőkeemelésre befogadott.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp