Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megválhat a mobiloktól a Sony?

E-gazdaság

Megválhat a mobiloktól a Sony?

Újabb veszteséges részleg eladásán gondolkodik a japán gyártó.

2012-ben nagyfokú átalakításba kezdett a Sony frissen kinevezett vezérigazgatója, Kazuo Hirai. Sajnos a remélt siker egyelőre elmaradt, sőt, a japán vállalat most is komoly problémákkal küszködik. Amellett, hogy a fényképezőgépekbe szánt szenzorok piacán és a konzolok területén is kiválóan teljesítenek, a televíziók és az okostelefonok gyártása komoly veszteségeket okoz számukra. Nem véletlen, hogy már több ízben is átszervezték a két részleget, ám a változtatások mindeddig nem hozták meg a várt sikert.

sony_xperia_z_ultra

A türelem pedig fogy, főképp az okostelefonok területén. Ezt támasztja alá a Reuters információja is, mely szerint a vállalat már egy lehetséges vegyesvállalat létrehozásán gondolkodik, illetve az eladás is felmerült. Ez utóbbi egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen 2014-ben így szabadultak meg a szintén veszteséges PC üzletágtól is.

Az egészen biztos, hogy hamarosan valami lépésre kényszerül a Sony, hiszen a márciusban véget érő 2014-es üzleti év során mintegy 1,9 milliárd dolláros veszteséggel számolnak. Egy ekkora veszteség pedig hosszú távon tarthatatlan, így nem kizárt, hogy az idei év a problémás részlegek eladásával vagy épp totális újraszervezésével fog telni.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés