Connect with us

technokrata

Az MVM Csoport 75 millió forinttal támogatja a beteg gyermeket

MVM_Elmenynap_20141120

E-gazdaság

Az MVM Csoport 75 millió forinttal támogatja a beteg gyermeket

Összesen 75 millió forint támogatást adtak az MVM Csoport vezetői 13 intézmény, kórház és civil szervezet képviselőjének a hetedik Élménynapon. Az összegből többek között kórtermeket és laboratóriumokat újítanak fel, valamint különleges eszközöket vásárolnak majd a beteg gyerekek gyógyulását segítő szervezetek. Az idén hetedik alkalommal megrendezett Élménynapon fogyatékkal élő, tartós kórházi kezelésre szoruló beteg kisgyermek, illetve a már gyógyult és egészséges társaik vették birtokba a Millenárist, amely ebben az évben az Erdei Olimpia helyszínévé vált. A gyermekekre sportos feladatok vártak, az eseményt kézműves foglalkozások és színpadi programok egészítették ki, ahhoz pedig, hogy a több mint 700 kisgyermek felhőtlenül, élete legszebb napját töltse el, a nemzeti energetikai társaságcsoport közel száz önkéntese is hozzájárult.

„Az MVM Csoport a regionális energetikaszektor meghatározó szereplője. A társaság erkölcsi kötelességének tekinti, hogy hozzájáruljon a társadalom, szűkebb és tágabb környezete, illetve a közösségek fejlesztéséhez, támogatásához. A fiatalok támogatása számos területen szerepel az MVM Csoport prioritásai között, de ezek közül is kiemelkedik a jövő generációk, gyermekeink egészsége. Büszke vagyok arra, hogy idén – tizenhárom szervezetet támogatva – összesen 75 millió forinttal állhattunk a legnemesebb kezdeményezések mellé” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és energiakereskedő társasága, az MVM Partner Zrt. hagyományainak immár hetedik éve része a beteg, tartós gyógykezelésre szoruló, illetve gyógyult gyermekek Élménynapjának megrendezése. Az ingyenes rendezvényen a kicsik szüleikkel, hozzátartozóikkal legalább egy napra átélhetik a felhőtlen szórakozás élményét, élvezhetik gyermekkorukat. A Kaláka együttes, a Matiné Zenekar vagy a Málna Együttes koncertje, az SOS Gyermekfalu előadása mellett kézműves programok, lufihajtogató bohócok, segítő kutyák bemutatója, arcfestés és csillámtetoválás, illetve játékos szemléletformáló feladatok várták a több mint 1000 résztvevőt. A kicsik az Erdőszéli Olimpián kerülhettek közelebb a sportokhoz, a legváltozatosabb mozgásformákhoz, de a színes programok során készíthettek hűtő mágnest, papírsárkányt és ékszereket is.

MVM_Elmenynap_20141120

„A minőségi ellátás és gondozás nem lehet kevesek privilégiuma, ezért is közös feladatunk, hogy lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbbet tegyük a beteg és a fogyatékkal élő gyermekekért. Ezen belül is kiemelt jelentősége van annak, hogy évente legalább egyszer a kis betegek megfeledkezhessenek a kórtermekről és kezelésekről, és lehetőségük nyíljon a gondtalan játékra, szórakozásra, az egészséges mozgásra. A hagyományoknak megfelelően az integrált energetikai társaságcsoport közel száz önkéntes munkavállalója is hozzájárult ahhoz, hogy ez így legyen és minél több gyermek jusson maradandó élményhez” – hangsúlyozta Horváth Péter, az MVM Zrt. vezérigazgatója.

A támogatást kapott szervezetek az elmúlt hat évben már összesen több százmillió forintot fordíthattak többek között speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására vagy éppen fogyatékkal élő gyerekek lovas terápiájára. Idén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület, a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinikája, a Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórház, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Daniló Sportegyesület, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány, a Down Alapítvány, valamint a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány fordíthat jelentős összegeket a gyermekek testi és lelki jólétére, kezelésére és gyógyítására.

Az MVM Csoport hagyományosan jótékony célra fordítja a karácsonyi ajándékozásra szánt keretét. Az Élménynap alkalmából az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. összesen 75 millió forintot adományozott tizenhárom egészségügyi intézménynek, gyermekgondozó szervezetnek és alapítványnak. Az összeget a betegellátó eszközök pótlására, intenzív osztályok felújítására, laboratóriumi részlegek fejlesztésére, az alapítványok működésének biztosítására, illetve az alapvető tevékenység támogatására fordítják az érintettek.

„Nemcsak dolgozóink, de üzleti partnereink is messzemenően támogatják ezt a kezdeményezést, kollégáink és üzletfeleink is tudják, ez a támogatás legjobban ott hasznosul, ahol igazán szükség van rá: a beteg gyermekek kezelésében és gondozásában” – tette hozzá Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Az Élménynapon a gyermekek szórakozásához hozzájáruló közel száz önkéntes MVM-munkatárs között voltak a csoport legfelsőbb vezetésének tagjai is. Az öltözködésben, a játékok kipróbálásában, illetve a csoportok kíséretében nyújtottak segítő kezet a kicsiknek, a pihenőszobában pedig mesét olvastak az apró vendégeknek.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle