Connect with us

technokrata

Zárszámadásról és a Btk. szigorításáról szavaz a parlament

E-gazdaság

Zárszámadásról és a Btk. szigorításáról szavaz a parlament

Az Országgyűlés mai ülésén fogadhatja el a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást, valamint azt a kormánypárti előterjesztést, amely megszüntetné a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények elévülését.

A Ház ülése reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd ezt követik a határozathozatalok.

Ekkor fogadhatják el a képviselők a tavalyi költségvetés végrehajtási törvényét, azaz a zárszámadást, az Állami Számvevőszék 2013-as működéséről szóló beszámolót, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének végrehajtásáról szóló előterjesztést, valamint az NMHH 2015-ös költségvetését.

Döntés várható továbbá a büntető törvénykönyv (Btk.) Fidesz kezdeményezte szigorításáról, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el, valamint a bírósági végrehajtási törvény – ugyancsak a Fidesz által javasolt – módosításáról.

A szavazások után az Országgyűlés megvitatja az egységes elektronikuskártya-kibocsátási keretrendszerről szóló törvényjavaslatot, továbbá jogállási törvények, valamint a bányászatra vonatkozó jogszabály módosítását, majd az új biztosítási törvény javaslatát.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák