Connect with us

technokrata

Kell a változás: 50 éves műtőasztalon operálnak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

műtét

E-gazdaság

Kell a változás: 50 éves műtőasztalon operálnak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

Valószínűleg már nagyszülők azok az egykori gyerekek, akiket az elsők közt operáltak azon a közel 50 éves műtőágyon, amely a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján most is használatban van. A teljesen elavult eszköz lecserélése mostanra halaszthatatlan feladattá vált. A KFC étteremlánc célja, hogy a beteg gyerekek jobb ellátása érdekében összegyűjtse az új, korszerű műtőasztal beszerzéséhez szükséges 5 millió forintot: ezért aki novemberben a menüje mellé választható extrát vásárol, 30 Ft-tal támogatja a Gyermekklinikát.

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekklinikáján egy közel 50 éves műtőasztal lecserélése vált halaszthatatlanná, ami azonban támogatás nélkül nem valósulhatna meg. Az új műtőágy beszerzéséhez szükséges 5 millió forintösszegyűjtése érdekében a KFC november folyamán jótékonysági akciót szervez: minden, menü mellé értékesített extra után 30 forintot adományoz a Gyermekklinikának. Az étteremlánc célja, hogy a hónap végére vendégei segítségével összegyűjtse a kitűzött összeget, és így hozzájáruljon a gyerekek minél gyorsabb és hatékonyabb gyógyulásához.
A modern műtőágy sokféle operáció során használható: az új eszköz segítségévelhavonta 45-60 gyermek korszerű fektetése és mozgatása lenne megoldható a műtétek alatt. A gyerekek műtéteinek lebonyolítása közben kiemelten fontos, hogy megfelelő és kényelmes támasztékot kapjanak: a könnyen és dinamikusan mozgatható új műtőágy maximálisan megfelel a legmagasabb elvárásoknak, így az akár többórás beavatkozások során is kíméli a kis betegek ízületeit.
műtét
“Nagyon hálásak vagyunk, hogy a KFC úgy döntött, mellénk áll, és támogatásával segít klinikánknak, hogy minél hamarabb a gyerekek szolgálatába állíthassuk az új műtőágyat” – mondta Prof. Dr. Szabó András klinikaigazgató, egyetemi tanár. “Ez nemcsak betegeink és családjuk, hanem orvosaink számára is nagy örömet jelent majd, hiszen így a lehető legoptimálisabb körülmények között, a gyerekek számára legkényelmesebb módon végezhetjük majd a műtéteket” – tette hozzá.
A KFC vendégei a menük, boxok és kosarak mellé választhatnak extra kiegészítőket (káposztasaláta, 2 Hot Wings csípős csirkeszárny, 2 Strips csirkemell csík, vajas kukorica vagy Kentucky alsócomb), amelyek megvásárlásával egyenként 30 Ft-tal járulhatnak hozzá a jótékony cél megvalósításához.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák