Connect with us

Az Ericsson Magyarország lett az év intelligens nagyvállalata

E-gazdaság

Az Ericsson Magyarország lett az év intelligens nagyvállalata

A Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő nemzetközi klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen az Ericsson Magyarország nyert a nagyvállalati kategóriában. A Mensa hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezte meg az
„Év intelligens vállalata” versenyt. A vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban, a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük.

Az Ericsson Magyarország nyerte el az „Év intelligens nagyvállalata” címet a Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő nemzetközi klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen. Az első alkalommal kiosztott díjat október 17-én, pénteken adták át a Graphisoft Parkban.

A versenyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban, a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az első lépcső egy online teszt volt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérték fel a második körben való részvételre. Ez már személyes jelenlétet igénylő, hivatalos „Mensa teszt” volt.

A díjért versengő 18 vállalat mindösszesen 509 munkavállalót delegált a versenybe, akik közül 183 fő (149 férfi és 39 hölgy) érte el a Mensa szintet, vagyis az emberiség 2%-ára jellemző intelligenciahányadost. Az Ericsson ezekben a mutatókban lett a legjobb.

“Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy munkatársaink ilyen jól szerepeltek a versenyen, – mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. – Mint megtudtuk, a 130 pont feletti IQ, az emberiség csupán 2%-ára jellemző, és milyen nagyszerű azt tudni, hogy ezt dolgozóink sokkal nagyobb arányban teljesítik. Emellett, ha beszélhetünk még egy kicsit a számok nyelvén, elmondhatjuk, hogy a világon bonyolított mobil hívások 40%-a az Ericsson hálózatain történik, amely hálózatok fejlesztésében az  Ericsson Magyarországon foglalkoztatott 1700 mérnökének és informatikusának meghatározó szerepe van. Ez pedig kis túlzással azt jelenti, hogy ma a világ összes mobilhívásában van magyar mérnöki munka. Úgy gondolom, – a  mostani felmérés eredménye is azt jelzi számomra, – az infokommunikáció jövőjének formálása jó kezekben van munkatársainknál.”

A különlegessége a díjnak, hogy a legtöbb vállalati megmérettetéssel ellentétben nem a vállalat eredményeit vizsgálták, hanem a dolgozók saját tehetségükkel, tudásukkal képviselték a cégüket úgy, hogy közben egyéni eredményükről is visszajelzést kaptak a Mensa HungarIQa által megküldött oklevél formájában. A megfelelő szint elérése esetén ez egyben meghívást is jelentett a legmagasabb intelligenciával rendelkezők társaságába, a Mensába.

A díjakat Nagy Lantos Balázs, a Mensa HungarIQa elnöke és Rutai Gábor, a díj alapítója adták át.

Az Év intelligens vállalata díj számos egyéb, az Ericsson által elnyert díj sorába csatlakozik, mint például az Év legeredményesebb vállalata 2010-ben és 2011-ben, a Legjobb Munkahely Díj 2009-ben és 2012-ben, az Év leginnovatívabb vállalata 2009-ben, továbbá a Társadalmi Felelősségvállalás Díj, az Egészségbarát Munkahely, illetve a Családbarát Munkahely díjak.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő