Connect with us

technokrata

9 hazai pályázó a Werner von Siemens hatékonysági díj döntőjében

E-gazdaság

9 hazai pályázó a Werner von Siemens hatékonysági díj döntőjében

Gyorsabb haladás a főváros útjain, hatékonyabb emlőrákszűrés Hódmezővásárhelyen, alacsonyabb vízszükséglet a sör előállításához – merőben különböző projektek. A közös bennük, hogy a beruházók világszínvonalú technológia felhasználásával növelték szervezetük hatékonyságát, és ezért mindannyian esélyesek a Werner von Siemens Hatékonysági díj elnyerésére. A cég azért kereste az elmúlt évek hatékonyságnövelő beruházásait, hogy a jó példák bemutatásával ösztönözze a hazai gazdaság szereplőit a fenntarthatóbb működésre. A díj nyerteseit november 27-én jelenti be a vállalat.

Idén áprilisban hirdette meg a hazai Siemens a vállalat alapítójáról elnevezett hatékonysági díjat azzal a céllal, hogy megtalálja és bemutassa a legjobb hazai hatékonyságnövelő fejlesztéseket.  A három területen – közlekedés és infrastruktúra, ipari gyártás valamint egészségügy – beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékelte, előre meghatározott szempontok alapján. A fejlesztések komplexitása, innovatív jellege mellett kiemelt szempont volt, hogy milyen üzleti és társadalmi haszonnal jártak a beruházások.

A döntés eredményeként az ipari gyártás területéről az Opel Szentgotthárd Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt. és a FAG Magyarország Ipari Kft., a közlekedés és infrastruktúra területéről a BKK Közút Zrt., a BKV Zrt. és a Budapest Music Center, míg az egészségügy területéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórház, a Csongrád Megyei Egészségügyi Központ Hódmezővásárhely-Makó és a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum pályázata jutott a legjobbak közé.

A győztes pályázatokat november 27-én, ünnepélyes díjátadó keretében jelenti be a Siemens.

Tovább


Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle