Connect with us

technokrata

Még itthon is van fény az alagút végén

epambspot

E-gazdaság

Még itthon is van fény az alagút végén

Az EPAM cég Magyarországon biztosít rengeteg embernek munkahelyet és ezt most még bővítené is

2014. május 31-én, Budapesten rendezi meg az EPAM Systems Kft. a szoftverfejlesztők számára a Software Engineering Conference (SEC) nevű vándorkonferenciáját. Az idehaza több mint 1000 főt foglalkoztató vállalat célja, hogy a legfrissebb trendek, technológiák és gyakorlatok bemutatásával képezze saját munkatársait és az érdeklődő szakembereket. Közép-Kelet Európa legnagyobb, komplex szoftverfejlesztési megoldásokat nyújtó cége a jövőben is meghatározó szerepet szán a hazai fejlesztőknek a vállalat sikeres működésében. Ennek megfelelően az EPAM új képzési projekteteket indít Magyarországon, és továbbra is nyitott a hazai szürkeállomány versenyképességének fejlesztésére.

A hazai gyökerekkel rendelkező, mára nemzetközi szinten több mint 11 000 főt foglalkoztató EPAM az idén több mint 400 fővel tervezi növelni kollégáinak számát Magyarországon. Az elmúlt három évben idehaza több mint 600 fővel bővülő vállalat a munkahelyteremtés mellett a szakemberképzést is fontos feladatának tartja, amelynek kulcsszerepe van a tehetséges fiatal munkaerő itthon tartásában. A vállalat a SEC konferencia megnyitóján mutatta be képzési projektjeit. A friss diplomások gyakorlati felkészítését célzó junior program mellett az EPAM Academy a tapasztaltabb szakembereknek is fejlődési lehetőséget és nemzetközi szintű szaktudást nyújt. Az egy éves tanfolyam főiskolai szintű Java nyelvű képzést kínál a 3-4 éves szakmai tapasztalattal rendelkező pályázóknak, akik a tudás megszerzése mellett versenyképes fizetést is kapnak az oktatás ideje alatt. A képzésbe idén több mint 150 hazai szakembert terveznek bevonni.

„Az egyik pillére annak, hogy az EPAM a régió legsikeresebb szoftverfejlesztő cégévé vált, a magyar iroda és a hazai szakemberek voltak. Az elmúlt 10 év sikerei nem valósulhattak volna meg a magyar kreativitás és szorgalom nélkül. Az EPAM globális stratégiájának szerves része a folyamatos magyarországi növekedés az elkövetkező években. Az ország versenyképessége az IT piacon tovább erősíthető a szakemberek számának növelésével és azok szakmai és gyakorlati tudásának fejlesztésével” – mondta el Fejes Balázs, az EPAM Systems banki és pénzügyi szolgáltatások üzletágának globális vezetője.
1400687702676

Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős államtitkára elmondta: „Az infokommunikációs technológia (IKT) szektor Európához hasonlóan Magyarországon is a gazdaság egyik húzóágazata, amely a GDP csaknem 12%-át adja. 2010 és 2013 között az IKT ágazat érdemi növekedést produkált: bruttó hozzáadott értéke 4,66 %-kal, a beruházásai pedig 8,7 %-kal emelkedtek. A további növekedés érdekében a kormányzat partnerséget és szakmai támogatást kínált azoknak a vállalatoknak, akik

munkahelyteremtő és oktatási célú befektetéseket indítottak el Magyarországon. A következő években a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia lépésről lépésre kívánja elérni, hogy a hazai digitális írástudatlanság csökkenjen, a szélessávú elérés az egész országban elérhetővé váljon, illetve a hazai informatikus képzés tovább erősödjön. A ma bejelentett új munkahelyteremtés jól jelzi, hogy a világszínvonalú magyar mérnöki tudás iránt jelentős kereslet mutatkozik, ezért a jövőben komoly feladat hárul ránk az informatikus oktatás terén is.”

Az EPAM és ezáltal a hazai szürkeállomány már nemzetközi szinten is elismerést szerzett idén. A Forrester független kutatócég szoftverfejlesztési szolgáltatásokat elemző legfrissebb negyedéves riportja szerint az EPAM a vezető szolgáltató az innováció ösztönzése és az innovatív új termékek kialakítása terén. A vállalat kapta a legmagasabb pontszámot az innováció területén, és holtversenyben a legjobb eredményt érte el a dizájn által biztosított felhasználói élmény, a meghatározó új generációs technológia, a menedzsment vízió és megvalósítás, a felhasználási lehetőségek és kifinomultság, valamit a vásárlói elégedettség kategóriában.

A SEC konferencia keretében a szakemberek a programozás, a folyamatok, a felhasználói élmény, a minőség és biztonság, a Cloud és DevOps, illetve analitika és Big Data területén bővíthetik ismereteiket. A résztvevők a szakma elismert hazai és nemzetközi szakértőitől tanulhatnak, akik többek között az Egyesült Államokból, Izraelből, az Egyesült Királyságból, Ukrajnából és Fehéroroszországból érkeznek a budapesti eseményre.

epambspotSzólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő