Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcsra járatja a teljesítményt az ABB: Szupermodern felvonó a Zugspitze tetején

E-Sport

Csúcsra járatja a teljesítményt az ABB: Szupermodern felvonó a Zugspitze tetején

Csúcsra járatja a teljesítményt az ABB: Szupermodern felvonó a Zugspitze tetején

A vállalat csúcstechnikai színvonalat képviselő motorjai és hajtásai biztosítják a Németország legmagasabb hegyén létesített, új rekordokat felállító gondolakabinos felvonó biztonságos és megbízható működését.

A Németország legmagasabb hegyére közlekedő felvonóra várók hosszon kígyózó sora hamarosan már a múlté. És nem ez lesz az egyetlen történelmi jelentőségű a decemberben megnyitott új, az ABB technológiájára épülő drótkötélpályás felvonórendszerben, amely óránként 580 utast szállít Németország legmagasabb csúcsára, a Bajor-Alpokban található. Zugspitze-re.

A felvonó a függesztett kabinos felvonók kategóriájában három világrekordot állított fel, a drótkötélpálya 127 méter magas acél tartóoszlopával, az 1950 méteres szintkülönbség leküzdésével, valamint a völgyi állomás és a hegycsúcs közötti 3213 méteres hosszával.

Az új rendszer az 50 éve épült Eibsee felvonót váltja fel. Az új felvonó, amely az előző drótkötélpályánál óránként közel háromszor több utast szállít, jelentősen lerövidíti majd a korábbi rendszernél tapasztalt, hírhedten hosszú várakozási időt.

Az Alpokban működő közlekedési rendszerek nagy kihívást jelentő kiépítésében jelentős tapasztalttal rendelkező ABB számos innovatív technológiájával az üzemeltető, a Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG megrendelésére megépülhetett a rekordokat döntő, új drótkötélpályás felvonó.

„A Svájcban üzemeltetett legtöbb libegő és drótkötélpályás felvonó az ABB motorjaival és hajtásaival működik. Nagy örömünkre szolgál, hogy Németországban is hozzájárulhattunk egy ilyen egyedülálló projekt megvalósításához.”

– nyilatkozza “In Hans-Georg Krabbe, az németországi ABB AG igazgatótanácsának elnöke.

abb_motorok_a_zugspitze_n

Nagyteljesítményű ikermotoros kialakítás

A Bayerische Zugspitzbahn által a rendszer zavarmentes üzemeltetésével és rendelkezésre állásával szemben támasztott követelmények teljesítése igen komoly kihívást jelentett. Olyan rendszert kellett létrehozni, amely a szél- és az időjárási viszonyoktól függetlenül az év 365 napján képes üzemelni. Ilyen viszonyok között a magaslati közlekedés és személyszállítás biztonságát és kényelmét a motorok, a hajtások és a mechanika tökéletes együttműködése, összjátéka garantálja.

A gondolák ilyen nagy távolságra, 104%-os (megközelítően 46 fokos) meredekségű pályán 10,6 m/sec sebességgel közlekedtetéshez nagyon jelentős teljesítményre van szükség. Ezt a teljesítményt az ABB 800 kW-os váltakozó feszültségű (AC) villanymotorjai biztosítják, amelyeket a völgyi állomás gépházában telepítettek.

További E-Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés