Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szondy Dalma a döntőbe jutott a 2019-es Sony World Photography Awards fotópályázaton

Büszkeség

Szondy Dalma a döntőbe jutott a 2019-es Sony World Photography Awards fotópályázaton

A szentendrei Szondy Dalma fényképe bekerült a 2019-es Nyílt kategória legjobbjai közé

Szondy Dalma a döntőbe jutott a 2019-es Sony World Photography Awards fotópályázaton

A 2019-es díjátadó shortlistesei között számos fotós képviselteti magát a világ minden tájáról egy fényképből álló munkájával

A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2019 Nyílt és Ifjúsági kategóriák shortlistes fotósainak névsorát.  A döntősök között szerepel Szondy Dalma is, akinek egy képből álló munkája bekerült a világ legjobbjai közé.

 

Szondy DalmaMindennapi konstruktivizmus” című munkájával a fotópályázat Nyílt kategóriájának Csendélet alkategóriájában indult.  Dalma sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy munkáját rekordszámú, 195 ország 326 997 nevezése közül választották a legjobbak közé.

A szentendrei születésű fotós munkáját az őt körülvevő struktúrák, finom vonalak és színek ihlették. Dalma shortlistes képét egy debreceni szupermarket udvarán készítette.  „Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni vagy nem törődni azzal a rengeteg szépséggel, amely körülvesz minket. Ha nyitott szemmel járunk, akkor észrevehetjük, milyen lenyűgöző szépségűek lehetnek a mindennapi tárgyak is”

mondta fényképével kapcsolatban Dalma.

Dalma mellett számos tehetséges fotós versenyez a világ minden tájáról, hogy megnyerje kategóriáját és esélye legyen az a 2019-es Nyílt kategória fotósa címre. Az elismerés mellett a fotósok a Sony legújabb csúcskategóriás digitális képalkotó eszközeivel is gazdagodhatnak, 5000 dolláros pénznyereményben részesülnek, részt vehetnek a londoni díjátadó esten.  Minden shortlistes fotós munkáját bemutatják az éves Sony World Photography Awards kiállításon a londoni Somerset House-ban, mielőtt szerte a világon tárlatok nyílnak a válogatott képekből, valamint fényképük és nevük szerepelni fog a fotóverseny hivatalos évkönyvében is.

A World Photography Organisation által szervezett, nemzetközileg elismert Sony World Photography Awards a világ egyik legfontosabb fotós eseménye. A névadó főszponzorral, a Sony-val közösen már 12. alkalommal rendezik meg a négy versenyt magába foglaló fotópályázatot: Professzionális (több képből álló portfóliót díjaznak), Nyílt (egy képből álló portfóliót díjaznak), Diák (tudományos intézmények számára kiírt pályázat) és Ifjúsági (12 és 19 év közötti korosztályos verseny).  A Professzionális verseny shortlisteseit 2019. március 26-án hirdetik ki.

Rekordszámú nevezés érkezett a Sony World Photography Awards 2019 fotóversenyre

A világszinten meghatározó szerepet betöltő, legsokoldalúbb fotóverseny minden évben elismeri és díjazza az előző év legjobb kortárs fotóit többféle fotógráfiai műfajon és kategórián belül.

A 2019-es fotópályázatra minden eddiginél több, 326 997 jelentkezés érkezett a négy különböző versenyre a világ 195 országából.

A Nyílt és Ifjúsági shortlisteseinek kiválasztása

A nemzetközileg elismert szakemberek – köztük nemzetközi múzeumok kurátorai, lapkiadók vezetői és a média képviselői – alkotta Sony World Photography Awards zsűrije anonim módon bírálja el a pályaműveket.

Az idei Nyílt és Ifjúsági kategóriákat elbíráló zsűri elnöke Rebecca McClelland, a Saatchi Saatchi & Prodigious fotóigazgatója és művészeti vezetője.

„Magam is meglepődtem mennyire változatos munkák érkeztek a Nyílt és Ifjúsági kategóriákban. A fotóverseny rendkívül demokratikus módon ismeri el a fotózás kivételes szépségét, amelyben az új műfajok mellett olyan, már megszokott témák is helyet kapnak, mint a hagyomány, a természet és a divat. A verseny továbbá platformot biztosít a legfontosabb demográfiai kérdéseknek is”

mondta McClelland.

„Egyetlen kép elbírálása sohasem egyszerű, azonban rendkívül fontos, hogy minden fényképnek egyenlő bánásmódot biztosítsunk, műfajuktól függetlenül. Ezzel a módszerrel biztosan ki tudjuk választani a lehető legjobb pályamunkákat. Fontos megemlíteni, hogy a zsűri szavazás névtelenül zajlik, hogy megakadályozzuk az eredmények befolyásolásának lehetőségét, illetve az elfogultságot.  Izgatottan várom, hogy újra viszontláthassam ezeket a csodálatos kortárs fényképeket a Somerset House kiállításon”

tette hozzá McClelland.

Egyéb versenyek és díjak

Az Ifjúsági kategória shortlistesei között 12 és 19 év közötti fotósok legjobb nyolc, egy képből álló munkáit 2019. február 5-én, a Professzionális és Diák versenyek döntőseit pedig 2019. március 26-án jelentik be.  Minden kategóriagyőztes és shortlistes munkát bemutatnak majd az éves Sony World Photography Awards kiállításon a londoni Somerset House-ban 2019. április 18-tól május 6-ig.

A fotóverseny végső győzteseinek névsorát a londoni díjátadó ceremónián jelentik be április 17-én. Az Év fotósa, a Nyílt kategória összesített győztese, az Év Ifjúsági fotósa díj, valamint a Professzionális versenyek győztesei és a Diák kategória tíz shortlistes fotósa utazhatnak Londonba, hogy részt vegyenek a díjátadó eseményen. A díjazottak a Sony legújabb digitális képalkotó eszközeivel gazdagodhatnak, valamint nevük bekerül a fotóverseny hivatalos évkönyvébe is.

Fontos dátumok

  • február 26. – Nyílt verseny győzteseinek és a Nemzeti díj nyertesének kihirdetése
  • március 5. – a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díj nyertesének bemutatása
  • március 26. – a Professzionális és Diák versenyek shortlisteseinek bejelentése
  • április 17.Az Év fotósa, a Nyílt, Diák és Ifjúsági kategóriák győzteseinek, valamint a Professzionális kategória győzteseinek kihirdetése
  • április 18 – május 6. – Sony World Photography Awards 2019 kiállítás (Somerset House, London)

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés