Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliós díjakat adott át az Invitel

E-gazdaság

Milliós díjakat adott át az Invitel

Minden eddiginél több díjazott és nyeremény az Invitel InnoMax pályázatán.

Minden eddiginél több, összesen 10 első díj talált gazdára az idei Invitel InnoMax Gálán: idén először minden hazai vállalat megmérettethette magát, illetve a civil szervezetek és a tehetséges fiatal fejlesztők mellett az általános és középiskolák is bemutathatták kreatív elképzeléseiket. Az Invitel immár hatodik alkalommal meghirdetett innovációs seregszemléjén a felhő alapú technológiák valamint az integrált megoldások álltak a fejlesztések középpontjában. A több millió forint értékű infokommunikációs szolgáltatásokkal együtt járó díjakat az InnoMax Gála keretében, a mai napon vehették át a nyertes pályázók.

„Mi az Invitelt egy igazán innovatív infokommunikációs vállalatnak tartjuk. Éppen egy hete jelentettünk be olyan nagyszabású beruházásokat, amelyek célja messze több mint puszta fizikai hálózatépítés: fejlesztéseinkkel az infokommunikáció száguldó világában minél szélesebb kör számára szeretnénk elérhetővé tenni a legmodernebb technológiai megoldásokat. Többek között ezért hívtuk életre tavaly a nonprofit, illetve idén az InnoSchool kategóriát is, mert a fejlődésre való képesség szellemiségét az emberi lét minden színterén szeretnénk segíteni, persze a magunk szerény lehetőségeivel” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

invitel_innomax_6

Az idei Díjátadó Gála különleges eseménye volt, hogy a két közönségszavazásra bocsátott kategóriában (InnoApps Szórakozz! és InnnoMax nonprofit) a résztvevők és a média jelenléte mellett zárták le a szavazást. Egy innovatív infokommunikációs céghez méltón az Invitel InnoMax közönségszavazásait egy erre a célra fejlesztett online applikáció segítségével élőben állította le David Blunck, a társaság vezérigazgatója. A 2015-ös év további InnoMax díjainak sorsáról ezúttal is rangos szakmai zsűri döntött: Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Peredy Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) stratégia és programtervező szakértője, Papp Péter a kancellar.hu elnöke, valamint a civil világ képviseletében Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, akiről köztudott a rászorulók iránti elkötelezettsége.

InnoMax vállalati kategória győztesei
Az idei év legnagyobb újdonsága, hogy 2015-től az Invitel ügyfelei mellett bármely magyar vállalat nevezhetett az innovációs seregszemlére, valamint a korábbi évektől eltérően megvalósult projektek helyett projektötletekkel lehetett pályázni az InnoMax Business Díjra.
Az InnoMax megújuló üzleti kategóriáiban az 5-19 fős, a 20-69 fős és a 70 fő feletti hazai gazdasági társaságok projektötleteit díjazták: a nyertesek méretüktől függően 500 ezer, 1 millió, illetve 2 millió forint értékű Invitel szolgáltatásokkal, valamint értékes médiamegjelenésekkel is gazdagodtak.

invitel_innomax_5

A kisvállalatok között, az 5-19 fős vállalati kategóriában a Mol-Control Automatizálási és Fejlesztési Kft. bizonyult a legjobbnak. Pályázatuk címe: „ECO-MOD-CLOUD SYSTEM®: Hatékony energiagazdálkodás – épületgazdálkodás – épületfelügyelet felhő alapon!”. A vállalat fejlesztésének célja az energiagazdálkodási, épületgazdálkodási és épületfelügyeleti rendszerek fokozottabb kiterjesztése az magánszemélyek felé. A minimum 20-30 százalékos megtakarítást biztosító projektötlet felhő alapú technológiára épül, amely lehetővé teszi, hogy a rendszert egyetlen felületen keresztül üzemeltessék.
A kategória második helyezettje a HelpyNet Kft. lett „közösségi bűnmegelőzési rendszerével”, míg a harmadik helyezést a Display Computer Kft. „repülő navigációs szoftver fejlesztése” érdemelte ki.

A közepes méretű cégek, 20-69 fős vállalati kategóriájának győztese a Wildom Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. lett, „Wildom Családbarát Szoftvercég v2015.0” című pályaművével. A szoftver célja időben és helyileg is rugalmas munkavégzés infrastruktúrájának megteremtése, úgy, hogy eközben nem sérül a szoftverfejlesztésben elengedhetetlen csapatmunka, illetve a kommunikáció is biztonságos csatornákon keresztül történik. A fejlesztéshez új virtuális hoszting környezet üzembe állítása szükséges, ehhez nyújt most támogatást az Invitel.
A kategória második helyezését a Grape Solutions Hungary Zrt. érdemelte ki felhő alapú kórházi üzleti intelligencia rendszerével, míg harmadik helyen a DSR Partner Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. „DSR mobil voice felhő” projektötlete végzett.

invitel_innomax_2

A nagyvállalati kategóriában, a 70 fő feletti munkatársat foglalkoztató cégek között a Mediso Orvosi Berendezés Fejlesztő és Szerviz Kft. nyerte el az első díjat „Új nanoScan® Plus termékcsalád kifejlesztése PET kombinálása nagy térerejű 7T MRI-vel való egyidejű adatgyűjtésre” című pályázatával. A cél egy preklinikai PET-MRI képalkotó berendezés prototípusának kifejlesztése kutatóintézetek és gyógyszerfejlesztő központok számára, amelyi a kedvező iparági hatások mellett nemzetközi elismerést is indukálhat. A piacon egyedülálló fejlesztés záloga többek között a megbízható és elérhető ICT szolgáltatás.
A nagyvállalati kategória második helyezettje a Netrisk.hu Zrt. lett a komplex banki szolgáltatásokat átlátható formában bemutató „Banki Piactér megoldásával”, a harmadik helyet pedig a Gránit Bank Zrt. szerezte meg „banki push üzenetküldő mobilalkalmazásával”.

„Az InnoMax hatéves fennállásának egyik nagy pillanata, hogy idén minden eddiginél több kategóriában és a korábbiaknál lényegesen nagyobb értékben tudtunk az arra legérdemesebbeknek díjakat kiosztani. Az InnoMax Díj sikerét és működőképességét jelzi, hogy az idei év pályaművei a gazdaság és a társadalom minden eddiginél szélesebb rétegéből, legkülönbözőbb szegmenseiből érkeztek. Mindez egyben azt is bizonyítja, hogy az InnoMax program minden évben képes újabb és újabb szektorok képviselőit ösztönözni arra, hogy fejlesszen és megmérettesse magát” – mondta el Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója, az InnoMax zsűrijének elnöke.

invitel_innomax_1

InnoMax Hűség kategória győztesei

Az Invitel továbbra is nagyra értékeli meglévő ügyfelei hűségét, így számukra megalapította az InnoMax Hűség Díjat, amelyre a vállalatok és intézmények továbbra is megvalósult projektekkel pályázhatnak, méretüktől függetlenül.

Az első díjat a Tolnagro Állatgyógyászati Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el „Tolnagro telefónia és vevőszolgálat fejlesztése AVAYA megoldással” című pályaművével. Az állatgyógyászattal foglalkozó vállalat célja magasabb minőségű ügyfélszolgálati teljesítmény elérése, melynek megvalósításához biztonságos adatátvitelre, integrált infokommunikációs megoldásokra, illetve IP telefon alközpont és CallCenter üzemeltetésre volt szüksége.
A második helyen az E.N.S. Informatikai és Rendszerintegrációs Zrt. végzett „PENETRONIK talajnedvesség és tömörség mérő illetve elemző rendszerével”, míg harmadik az i-Cell Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. lett az „i-Cell Navigátor egyedülálló navigációs fejlesztésével”.

InnoSchool kategória

Az idén első alkalommal meghirdetett, „A jövő iskolája!” mottóval fémjelzett InnoSchool Díjra valamennyi hazai általános- és középiskola pályázhatott. A kreatív pályaművek az infokommunikáció oktatásban betöltött szerepét járták körül. Az első helyezett Kőbányai Kertvárosi Általános Iskola diákjai „A jövő iskolája, ahogyan mi szeretnénk” kreatív rajzos videójukban bemutatták, hogyan válnak majd az órák sokkal interaktívabbá a jövő iskolájában: többek között nem lesz szükség többé tankönyvekre, mert azokat okoseszközök fogják helyettesíteni.
A középiskoláknak szóló kategória legjobbnak értékelt pályaműve a Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium diákjaitól érkezett, „Digitális iskola” címmel. A pályázatban nagy szerepet kapott a környezettudatosság, a tanítás pedig hordozható eszközökön, asztalba építetett tableteken és interaktív táblán zajlik.

invitel_innomax_2

KAVOSZ Különdíj

A számos ötletes pályázat arra ösztönözte a zsűri egyik tagját, Krisán Lászlót, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatóját, hogy felajánljon egy különdíjat, amit az egyik leginnovatívabb módon pályázó Budapest XV. Kerületi Károly Róbert Általános Iskolának ítélt oda a szervezet. Az „Álom, álom, édes álom” című pályaműben két diák egy rapvideóban számol be a jövő iskolájáról, ahol szintén információs táblák, okos asztalok, saját eszközök segítik és színesítik a tanulást.

Nonprofit kategória

A nonprofit szervezetek felbecsülhetetlen munkát végeznek, a jelenlegi gazdasági környezetben azonban nincsenek könnyű helyzetben, kevesebb lehetőségük van fejlesztésre, projektötleteik megvalósítására. Pontosan ezért, az Invitel tavaly külön kategóriát indított a nonprofit és civil szervetek számára. A 2015-ös évben az innovatív ötletek csaknem fele származott a fenntartható fejlődés, illetve a természetvédelem témaköréből, az alapítványok közel harmada pedig az oktatásban látta az innovációs lehetőséget, de az egészségügy területéről is érkeztek előremutató pályázatok.

A kategória első helyét a Boldogságban Felcseperedni Alapítvány nyerte el „S.O.S lelkisegély ügyelet” című projektötletével. Az Alapítvány ingyenesen hívható, zöld szám bevezetésével kívánja anyagi helyzettől függetlenül, minden kamasz számára elérhetővé tenni szolgáltatását.
Az Invitel Facebook oldalán zajló közönségszavazás legnépszerűbb projektötlete a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület „Jótékonysági webáruház és állatvédelmi nyilvántartási rendszer” projektötletével. A fejlesztéssel minél több támogatót szeretne elérni az egyesület, ezáltal újabb esélyt adva a segítségre szoruló Westie és Cairn Terrier fajtájú kutyáknak egy boldogabb életre, egyúttal könnyebben dokumentálva minden egyes állatmentést.

invitel_innomax_4

InnoApps Díj

A fiatal, hazai fejlesztők idén is hasznos és kreatív alkalmazásokkal neveztek az InnoApps Díj Ne szórakozz! kategóriájában, melyek a munka, a tanulás és a tájékozódás területén kínálnak innovatív megoldásokat.
A legkülönbözőbb témákban érkeztek applikációk: míg a harmadik helyezett egy ötletes KRESZ-gyakorló programot készített, addig a második helyezést elért alkalmazás atomerőművek hűtővizeinek hőmérséklet mérésére alkalmas. Fábián Ádám és Regéczy Zoltán Imre orvostanhallgatók pályaműve, az „Anatomy all around the world” nevet viselő, iPad-re írt humán anatómia atlasz lett a zsűri által legjobbnak ítélt applikáció, amelyben a képek jól elkülöníthetően ábrázolják az egyes struktúrákat, ráadásul mind az angol, mind a latin terminológia megtalálható benne.
A Szórakozz! kategória győztesére az Invitel Facebook oldalán szavazhattak a felhasználók, a közönségdíjat idén 1081 szavazattal Kovács Viktor nyerte el „Pipa gazdák” című alkalmazásával. Az igazán szórakoztató és szokatlan játékot azoknak fejlesztette ki a pályázó, akik percekre, vagy akár órákra el akarják felejteni a mindennapi nehézségeket. A játékosok falusi környezetben élhetik át egy üldözött vaddisznó helyzetét, lerázva a pipa gazdákat, elfogyasztva minden termést és lerombolva a felbukkanó épületeket.



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés