Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a Coach up! Amerikai-magyar összefogás a versenyképességért

E-gazdaság

Indul a Coach up! Amerikai-magyar összefogás a versenyképességért

Magyar gazdasági szereplők versenyképességének növelése érdekében pro bono vezetői coaching programot hirdetett a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Magyarországi Irodája. A Coach up! című kezdeményezés célja, hogy az AmCham magyarországi tagjai nemzetközi ICF-akkreditációval rendelkező magyar coachok révén megtapasztalják a leghatékonyabb amerikai vállalatok körében évtizedek óta sikerrel alkalmazott versenyképesség-növelő eszköz, a coaching előnyeit.

Idén kezdődött és 2015-ben is folytatódik az ICF és az AmCham által közösen életre hívott Coach up! program, melyre az ICF az AmCham mintegy 400 hazai tagvállalata köréből fogadja a jelentkezéseket. A hazai gazdasági szereplők versenyképességének növelését ICF akkreditációval rendelkező magyar coachok segítik. A program 2014. április 1-jén indult és 2015. május 31-ével zárul.

A programhoz az ICF biztosítja a nemzetközileg elismert szakmai standard szerint akkreditált (ACC, PCC) coach gárdát, akikkel az AmCham tagoknak lehetőségük nyílik együtt dolgozni. Az érdeklődő tagvállalatok több ICF coach közül választhatják ki azt a szakembert, akivel együtt szeretnének működni.

Tudatos vezetés a versenyképesség kulcsa

A coaching Észak-Amerikában és Nyugat-Európában évtizedek óta elterjedt és hatékonyan alkalmazott eszköz szervezetek működésének és a menedzsment hatékonyságának fejlesztésére. A hazai cégek és vállalkozások körében is egyre ismertebb a szolgáltatás, azonban egyelőre sokan csak hallomás szintjén, másodkézből szereznek információt a coaching módszeréről, előnyeiről. Az ICF és az AmCham ezen kíván változtatni a Coach up! programmal, hiszen így olyan cégek is belekóstolhatnak a coachokkal való közös munkába, amelyek eddig a gyakorlatban nem tapasztalhatták meg a módszert.

„Az AmCham legfontosabb célkitűzése Magyarország versenyképességének növelése. Ennek része a cégvezetők tudatos és eredményes munkája, melyet nagyban segíthet a minőségi coaching, ezért is köteleződtünk el a Coach up! program és az ICF mellett. Köszönettel tartozunk az ICF Magyar Tagozatának a színvonalas közös munkáért, és az AmCham Hungary HR bizottságának, hogy a projektet gondozza. Tagjaink számára ez egy kivételes lehetőség, hogy nemzetközileg akkreditált coachokkal dolgozzanak együtt pro bono alapon. Bízunk benne, hogy az AmCham ily módon is hozzá tud járulni a magyar gazdaság fejlődéséhez és a coaching kultúra hazai népszerűsítéséhez.” – emelte ki Lippai-Nagy Írisz, az AmCham ügyvezetője.

Minőségi coaching segíti a hatékonyságot

Idén április óta több tucat AmCham tag – köztük amerikai és nemzetközi nagyvállalatok hazai cégei, magyar tulajdonú KKV-k és non-profit szervezetek is – regisztráltak a Coach up! programra. A coaching folyamatok nagy része már elindult, több már sikeresen le is zárult. A részt vevők leggyakrabban a vezetői jelenlét és bevonódás erősítése, valamint az asszertív kommunikáció, a motivációs készség, a konfliktuskezelés, a delegálás, a csapatmunka, illetve a munka és magánélet egyensúlyának javítását célozva fordultak az ICF coach szakembereihez.

„Az ICF legfrissebb nemzetközi kutatásából tudjuk, hogy a vállalatvezetők mindenekelőtt a javuló termelékenységet és a pozitív munkavállalói légkör erősödését emelik ki a minőségi coaching legfőbb eredményeként. Az ICF Magyar Tagozata fontosnak tartja, hogy minél több hazai szervezet, nagyvállalat és KKV ismerje fel, hogy ez a nyugaton már jelentős hagyományokkal rendelkező szolgáltatás, a coaching rengeteget segíthet a cégek teljesítményének és versenyképességének növelésében. Az ICF küldetése ugyanakkor nemcsak a coaching mind szélesebb körben történő megismertetése, hanem a minőségi coaching kultúra kialakítása és elmélyítése is a magyar piacon. Az ICF több lépcsős, nemzetközi akkreditációs rendszere (ACC, PCC, MCC) a folytonos szakmai fejlődés és a magas minőség garanciája Magyarországon is.” – fogalmazott Kalamár Beáta, az ICF Magyar Tagozatának elnöke.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés