Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megéri újrakötni a lakásbiztosításainkat

E-gazdaság

Megéri újrakötni a lakásbiztosításainkat

A lakásbiztosítások 41 százaléka még mindig 5 évesnél régebbi, ha ezeket újra kötnék a tulajdonosok, ugyanazért a biztosítási díjért több szolgáltatást kaphatnának – közölte ügyfelei adatai alapján a Genertel.hu online biztosító.

A Genertel.hu felmérése szerint a biztosítási szerződések 41 százaléka öt évnél régebbi, további 26 százalék 3-5 éves. A fennmaradó 33 százaléknyi szerződés egy része szintén nem a lakásbiztosítás karbantartása – a korábbinál kedvezőbb feltételek tudatos nyomon követése miatt született – hanem például a tulajdonviszonyok változása miatt.

A biztosító közleménye szerint a piaci verseny erősödésének hatására az elmúlt években a lakásbiztosításokba egyre több szolgáltatást építenek be a biztosítók. Így megjelentek a különféle assistance-szolgáltatások, amelyek hat-nyolc szakma vészelhárító lakásszerviz-szolgáltatásait kínálják éjjel-nappal. Ezek mellett olyan balesetbiztosítási, felelősségbiztosítási elemekkel is gazdagodtak ezek a termékek, amelyek öt-tíz éve még ismeretlenek voltak.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) adatai alapján 2,98 millió lakásbiztosítás van a piacon, és ezek átlagdíja évi 28 300 forint.

Forrás: MTI

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés