Connect with us

technokrata

Szerdán indul az iCloud

apple-icloud

Dotkom

Szerdán indul az iCloud

Az Apple október 12-én indítja felhőszolgáltatását, melyben mindenki 5 GB adatot tud ingyenesen tárolni.

Az iCloud-ot, a PhotoStream-et, a Documents in the Cloud-ot és az iTunes in the Cloud-ot egyszerre indítják el és minden eszközükről el lehet majd érni, így iPod-ról, iPad-ről, iPhone-ról és iMac-ről (sőt, még PC-ről is). A felhőben tárolhatjuk zenéinket, fotóinkat, videóinkat, dokumentumainkat, naptárunkat, névjegyeinket. Az ott tárolt adatainkat pedig bármelyik eszközünkkel össze tudjuk szinkronizálni, mely ingyenes és mobil internet esetén nem megy végbe.

Az iTunes in the Cloud-dal a megvásárolt zenék, tévéműsorok, podcast-ek, az összes eszközünkre letöltődnek. Azaz ha letöltünk valamit iPhone-ra, az az iPad-ünkön is megjelenik. Az iCloud-ban minden vásárlás eltárolódik, így a felhasználó ingyenesen minden eszközén bármikor megtekintheti a megvásárolt tartalmakat. Természetesen innentől bármikor le is töltheti a tartalmat, minden eszközére újra meg újra. Ez nem csak a frissen vásárolt tartalmakra vonatkozik, hanem minden olyan tartalomra, melyet a felhasználói fiókunkkal vásároltunk meg.

Az iCloud Documents az összes dokumentumot szinkronban tartja az összes eszközön, így nem kell iTunes-on szinkronizálni azokat állandóan minden eszközünkkel, ráadásul szerkeszthetővé is teszi őket, így ha átírunk benne valamit mondjuk iMac-en, akkor onnantól az a verzió fog élni az iPhone-unkon is.

Ha fotózunk az iPad/Pod/Phone-unkkal, az elkészült kép feltöltődik az iCloud-ba és fotófolyamként bármikor megtekinthetjük azt a többi eszközünkön.  Az iCloud az 5 gigabájtos korlát miatt csak az utolsó 1000 képet menti el. A képeket pedig akár az Apple TV-n keresztül is bármikor megnézhetjük.

Az iCloud az iOS5-el együtt jelenik meg szerdán, 5 GB pedig mindenkinek jár. Egy szerényebb összegért pedig ki lehet bővíteni a virtuális meghajtónkat akár 50 GB-osra is (évi 100 dollár). Aki PC-n szeretné igénybe venni az Apple felhőszolgáltatását, annak a gépén Windows Vista-nak vagy 7-nek kell futnia. A névjegykártyák szinkronizálása esetén pedig minimális követelmény az Outlook 2007.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle