Connect with us

technokrata

Mostantól Apple Pay-jel is lehet fizetni a Bolt alkalmazásban

App

Mostantól Apple Pay-jel is lehet fizetni a Bolt alkalmazásban

Mostantól Apple Pay-jel is lehet fizetni a Bolt alkalmazásban

A Bolt utazásszervező platform felhasználói már Magyarországon is használhatják az Apple Pay egyszerű, gyors és biztonságos fizetési szolgáltatását.

Az alkalmazás legfrissebb verzióját használók okostelefonján automatikusan megjelenik a “Fizetések” menüpontnál az Apple Pay fizetési opció.

A Bolt jelenleg Budapesten és Debrecenben érhető el, ám akik külföldre utaznak, további 20 országban fizethetnek Apple Pay-jel Bolt utazásaikért: Ausztriában, Ausztráliában, Cipruson, Csehországban, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Horvátországban, Kazahsztánban, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Máltán, Nagy-Britanniában, Oroszországban, Portugáliában, Romániában, Svédországban, Szlovákiában és Ukrajnában.

A biztonság és a személyes adatok védelme kiemelt szempont az Apple Pay rendszerében. Amikor hitel- vagy debitkártyával fizetünk a Bolt utazásért az Apple Pay-en keresztül, a kártyaszámot nem az okostelefonunkban vagy az Apple szerverein tárolják. Ehelyett egy egyedi Készülék Azonosító Számot kapunk, melyet titkosítva tárol a telefonunk és minden egyes fizetési tranzakciót egyszeri, dinamikusan generált biztonsági kód engedélyez. A Bolt utazás rendelésekor az Apple Pay automatikusan zárolja az utazás előre kalkulált díját a felhasználó bankszámláján, azonban a díj tényleges levonása csak az utazás végén történik meg. Ha a viteldíj eltér az előre kalkulált díjtól, akkor a különbözetet az Apple Pay jóváírja vagy felszámítja. Amennyiben nem valósul meg az út, akkor az Apple Pay az előzetesen zárolt összeget teljes egészében feloldja.

A Boltról

A Bolt (korábbi nevén Taxify) vezető európai utasszállító alkalmazás, amely utasok és sofőrök millióit köti össze világszerte, könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá téve ezzel az utazást. A Bolt-ot 2013-ban alapította Markus Villig, és napjainkra az egyik leggyorsabban növekvő utazásszervező szolgáltatássá vált Európában és Afrikában. A befektetői között található a Daimler, a Didi Chuxing, valamint a Korelya Capital és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. A Boltot világszerte több mint 30 országban 25 millióan használják.

Markus Villig alapító-vezérigazgatóról

A Bolt alapítója és jelenlegi vezérigazgatója az észt Markus Villig, aki 19 évesen, 2013-ban készítette el az akkori nevén Taxify alkalmazás első verzióját. Ebben testvére, Martin segítette, aki korábban a Skype fejlesztésén dolgozott. Markus Villig a Forbes Europe “30 under 30” listáján a legfiatalabb vállalatvezetőként szerepelt, illetve ugyanezen a listán ő lett a legfiatalabb cégalapító, aki egymilliárd dollárnál nagyobb piaci értékű vállalkozást alapított Európában.

További App

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin